Kunstgras aanleggen klinkt misschien eenvoudig, maar toch worden er vaak fouten gemaakt. Het kost namelijk veel voorbereiding om het kunstgras correct aan te leggen en veel mensen staan daar niet bij stil. Gelukkig zijn er wel een aantal tips die het aanleggen iets vergemakkelijken. Daarom lees je in dit artikel de meestvoorkomende fouten en geven we tips hoe je deze kunt voorkomen!

Slechte kwaliteit kunstgras

Misschien een open deur, maar kunstgras van slechte kwaliteit is geen een goed idee. Met slechte kwaliteit kunstgras krijg je namelijk nooit een fraai gazon waar je nog jaren van kunt genieten. Het oogt niet alleen minder mooi, maar gaat ook nog eens sneller kapot. Vermijd daarom de allergoedkoopste optie kunstgras, maar kies in plaats daarvan voor betere kwaliteit. Daarnaast bestaan er ook verschillende soorten kunstgras, dus doe hier eens research naar voordat je daadwerkelijk een soort kiest.

Kiezen voor slechte kwaliteit is niet de enige veelgemaakte fout bij kunstgras. Ook een slechte ondergrond komt vaak voor. De ondergrond vormt de basis voor een kunstgras gazon, dus deze moet goed geprepareerd zijn. Is dit niet het geval, dan kan de ondergrond verzakken waardoor het kunstgras ook geen effen geheel blijft.

Kunstgras snijden

Kunstgras snijden moet nauwkeurig gebeuren. Het moet namelijk precies passend gesneden worden. Als je zelf kunstgras aanlegt, dan merk je misschien dat dit snijden best een lastige klus is. Koop daarom altijd een aantal vierkante meters extra kunstgras om eventuele foutjes op te vangen. Daarnaast is een scherp mes ook fijner in gebruik.

Extra laag zand

Het bezanden van kunstgras wordt vaak overgeslagen, maar deze stap is eigenlijk toch wel echt belangrijk. Door een extra laag zand aan te leggen, komen de sprietjes fier rechtop te staan en dat zorgt voor een fraaier geheel. Ook zorgt het voor extra stevigheid, waardoor het kunstgras beter op zijn plek blijft liggen.

Kunstgras laten aanleggen

De bovengenoemde voorbeelden zijn maar een aantal van de vele fouten die regelmatig worden gemaakt bij het aanleggen van kunstgras. Als je zelf besluit om kunstgras aan te leggen, dan is het dus belangrijk dat je van tevoren veel research doet en secuur te werk gaat. Heb je hier geen tijd en/of geen zin in? Dan is het aan te raden om deze klus uit te besteden aan een kunstgras-expert. Dit kost natuurlijk wel geld, maar het bespaart je een hoop moeite. Op deze manier weet je namelijk zeker dat alles professioneel aangepakt wordt en dat je een strak eindresultaat krijgt. Ook gebruiken professionals goede kwaliteit kunstgras, dus hoef je je daar ook niet meer druk om te maken. Daarnaast wordt de ondergrond netjes geprepareerd, hoef je geen centimeter kunstgras zelf recht af te snijden en laat je het verzanden ook over aan een expert. Het enige wat je hoeft te doen, is genieten van jouw fraaie gazon van kunstgras als het eenmaal klaar is!