Vanaf eind jaren negentig van de vorige eeuw deed Internet zijn intrede in veel huishoudens. Sindsdien is het Internet bij de eerste levensbehoeften gaan horen en voor veel mensen onmisbaar geworden. Hoe vaak ‘Google’ je niet even om iets op te zoeken of kijk je wel niet op de Buienradar of een reis app? Sommige mensen blijven jaren bij dezelfde provider; andere mensen stappen regelmatig over. In dit artikel gaan we in op de voordelen van overstappen. Ook kijken we naar hoe je het beste van provider kan wisselen. Want Internet is onmisbaar in onze samenleving!

Voordelen van overstappen

  • Elke aanbieder wil zo veel mogelijk nieuwe klanten werven. Vaak zijn er voor nieuwe klanten scherpe acties. Door zeer regelmatig over te stappen, profiteer jij als klant van de aanbiedingen en betaal je dus niet de hoofdprijs. Voor vaste klanten zijn er meestal geen aanbiedingen.
  • Er kan behoorlijk wat prijsverschil zitten tussen de ene en de andere provider. Door internet vergelijken kun je soms veel geld besparen.
  • Je wilt natuurlijk snel Internet. Maar wist je dat de Internetsnelheid soms enorm per aanbieder kan verschillen? Ook dat kan een reden zijn om over te stappen.
  • Niet elke provider heeft een even goede klantenservice. Vooral als je daar gevoelig voor bent, kan het goed zijn om soms over te stappen.
  • Het overstappen is tegenwoordig heel eenvoudig. Veel aanbieders hebben een overstapservice, waarbij de provider alles regelt.

Soorten internetabonnementen

  • Er zijn verschillende soorten abonnementen voor Internet/tv/bellen.
  • Zo heb je het alles in een pakket. Dit is een totaalpakket met Internet, bellen en televisie. Deze pakketten bieden een zogenaamd combinatievoordeel, wat het afsluiten goedkoper maakt dan wanneer je alles los afneemt (bij verschillende providers).
  • Je kan ook alleen voor een abonnement gaan door internet vergelijken. Het nadeel is dat je dan de diverse diensten los moet afsluiten en dat is over het algemeen duurder. Een voordeel kan zijn dat als je telefoonmaatschappij of televisieaanbieder bevalt, je dus niet perse hoeft over te stappen. Je hebt dus keuzevrijheid.
  • Je kan ook kiezen voor een abonnement met Internet en tv. Veel mensen bellen tegenwoordig mobiel en zitten helemaal niet te wachten op de kosten van een vaste lijn. Maar ook hier mis je dan wel de korting van een alles-in-een pakket.

Van provider wisselen

Zoals eerder genoemd, bieden veel providers een overstapservice aan. Zij regelen alles wat komt kijken bij het overstappen. Dat maakt het makkelijk voor jou als consument om van provider te wisselen. Op Internet zijn er diverse sites te vinden waarmee je gemakkelijk de diverse aanbieders kan vergelijken. Zo kun je in één oogopslag zien naar welke provider je het beste kunt overstappen.