Wanneer je je wat meer verdiept in de laatste woontrends, de VT Wonen leest en actief woonaccounts volgt op social media zoals Instagram, zie je regelmatig de mooiste bloemen en planten voorbij komen. Er is altijd wel een trend met bloemen en planten in huis. En dat is natuurlijk hartstikke logisch. Planten maken je huis gezelliger en naast dat het er mooi uitziet, hebben planten vaak ook een andere functie. Zo zijn er planten die bijvoorbeeld de lucht zuiveren of die ongewenste insecten zoals muggen weghouden.

plants

In dit blog geven we enkele tips over hoe je je huis groener maakt en kunt combineren met natuurlijke planten in verschillende stijlen in je interieur.  Je kunt ook een beetje smokkelen door bijvoorbeeld kussenslopen op je bank te plaatsen in groentinten of met een bloemen- of planten print.

Hieronder een paar populaire huisplanten:

  • Mini cactussen
  • Pannenkoekplanten
  • Hangplanten
  • Wild boeketten (bijvoorbeeld van Bloomon)

Deze interieurtoppers kun je ook nét even iets anders in je huis laten zien. Hier drie voorbeelden:

1. De mini cactus, schattige kleine vriendjes in een leuk potje
Ik ben gek op mini cactussen. Al heb ik ergens gelezen dat mini cactussen niet bestaan, maar dat ze uiteindelijk allemaal groot worden. Desondanks vind ik ze geweldig. Ze zien er schattig én stoer uit en zijn onderhoudsvriendelijk. Groene vingers zijn niet vereist. Zoek je een origineel cactus potje? Presenteer ze dan eens in een mooi vintage kopje!

2. Plant in mand
Naast mini cactussen zijn maxiplanten mijn andere favorieten. Voor dat échte urban jungle gevoel kan de plant niet groot en groen genoeg zijn. Denk aan een mooie groene hoek in je woonkamer bijvoorbeeld. Voor een speelse twist of om nét even iets anders te laten zien, kun je de plant in plaats van in een pot ook in een mand zetten.

plant in mand

3. Hangplanten in je badkamer
Bijna iedereen heeft wel planten in de woonkamer, soms op de slaapkamer en op de studeer- of werkkamer. Maar wist je dat planten ook geschikt zijn voor in de badkamer? Extra sfeer en kleur in je badkamer naast dat ene kaarsje wanneer je in bad zit. Heb je een muurtje naast je douche of een mooi raamkozijn? Dat is de perfecte plek voor een (hang)plant! Let er wel op dat je planten tegen een vochtige ruimte kunnen!

hangplanten badkamer

Meer weten over wat kleur in huis kan doen of welke trend bij jou past? Wij inspireren je graag met de laatste woontrends.

Gastblog van De laatste woontrends