Gevelreiniging is van essentieel belang. Net als andere onderdelen van het huis, vervult de gevel een aantal belangrijke functies. Zo bepaalt de gevel hoe het huis eruit ziet en dient het als bescherming tegen het weer. Kies je voor gevelreiniging of gaat je het zelf doen?

Functie van een gevel

Een gevel bepaalt voor een groot deel hoe de woning er uit ziet. De gevel krijgt veel te verduren en kan daarom zijn schone uitstraling verliezen. Een aangetaste gevel kan een slechte indruk afgeven. Men gaat er snel vanuit dat het huis er van binnen ook zo uit ziet!

Daarnaast biedt een gevel bescherming tegen invloeden van buitenaf. Je staat er misschien niet bij stil, maar de inboedel vertegenwoordigt al gauw een flinke waarde. Bovendien kan een beschadigde gevel ertoe leiden dat de woning niet optimaal wordt geïsoleerd tegen de kou.

Gevelreiniging muur

Soorten gevelreiniging

Gevelreiniging komt in verschillende vormen voor. Vanwege de verschillende ondergronden is niet elke soort gevelreiniging geschikt. Om beschadigingen te voorkomen, dien je altijd te onderzoeken uit wat voor materiaal de gevel is gemaakt. De meest gebruikte vormen van gevelreiniging zijn: hogedruk reiniging, lagedruk reiniging en stoomreiniging.

Hogedrukreiniging wordt gebruikt op harde ondergronden om hardnekkig vuil te verwijderen. Mocht de ondergrond kwetsbaar zijn, is het raadzaam om gebruik te maken van lagedruk reiniging. Ben je op zoek naar een relatief goedkope maar effectieve reinigingsmethode? Maak dan gebruik van stoomreiniging. Dit type gevelreiniging is ideaal bij vuil dat niet te diep is aangehecht aan de ondergrond. Stoomreiniging kan vaker worden ingezet dan andere type soorten gevelreiniging.

Gevelreiniging oude muur

Gevelreiniging door een specialist

Een aangetaste gevel ziet er niet mooi uit. Bovendien kan dit leiden tot beschadigingen in het voegwerk waardoor je woning niet optimaal wordt beschermd tegen invloeden van buitenaf. Door regelmatig de gevel te reinigen, behoudt de woning zijn waarde en voorkom je dure herstelwerkzaamheden. Weet je niet welke type gevelreiniging je kunt gebruiken? Kies dan voor gevelreiniging door een specialist om beschadigingen te voorkomen.