Nu de koudere wintermaanden eindelijk bijna voorbij zijn, mogen we ons gaan voorbereiden op de zomer. De hete dagen komen er weer aan, dus gaan we steeds meer tijd doorbrengen in onze tuin. Echter is het nadeel van de warmere dagen in Nederland, dat er soms flinke regenbuien op kunnen komen. En niemand zit graag in de tuin terwijl het met bakken uit de lucht komt. Gelukkig is een tuinhuisje de ideale oplossing hiervoor. Maar waar begin je en wat plaats je in een tuinhuisje?

 

Aannemer of zelf doen?

Als je handig bent en weet wat je voor oog hebt, is het zeker aan te raden om het tuinhuisje zelf te bouwen. Dit scheelt een hoop geld en het is ook nog eens een leuke quarantaine bezigheid. 

Natuurlijk is het vaak meer voor de hand liggend om een aannemer in te huren. Deze kan gemakkelijk jouw wensen ontwerpen en de benodigde inventaris regelen zodra jij je budget hebt vastgesteld. Het enige wat je daarna hoeft te doen, is thuis zijn en een kop koffie te geven aan de mensen die jouw tuinhuis in elkaar zetten. 

 

Hoe richt ik mijn tuinhuis in?

Als je tuinhuis eindelijk klaar is, kan je beginnen aan de inrichting ervan. Hier is waar je je style en fantasie los kan laten gaan! Een tuinhuis is de ideale plek om buiten te zitten, zonder daadwerkelijk buiten te zitten. Om het buitengevoel naar een overdekking te krijgen, kan je enkele interieurobjecten toevoegen.

Tuinmeubelen

Dankzij tuinmeubelen, kan jij lekker relaxen in je tuinhuis zonder te staan. Je gooit dankzij tuinmeubelen een extra kamer toe op jouw adres.
Bij het kiezen van deze meubelen is het verstandig om bij jezelf af te vragen wat je ermee wilt doen. Als je tuinhuis dient als buitenruimte met een overkapping, dan is het verstandig om een buitentafel te plaatsen. Je kunt hierop eten plaatsen wanneer het nodig is. Plaats er tuinstoelen of tuinbankje om het eten buiten mogelijk te maken. Nu heb je een tuinhuis waar je gezellig in iets kan eten en drinken. Of je kunt de plek natuurlijk gebruiken om even tot rust te komen.

Een groot voordeel aan tuinmeubelen is dat ze vaak zowel voor binnen als voor buiten te gebruiken zijn. Dus als je even geen behoefte hebt aan je tuinhuis, kan je de tuinmeubelen mooi buiten in de zon plaatsen. Tuinmeubelen hebben vaak een geschikt design hiervoor, dus zal het er ook niet apart uitzien als je ze verplaatst rondom je tuin.

Verlichting

Tuinverlichting zorgt voor een veilig gevoel. Je voorkomt struikelgevaar en ongelukken in het donker. Tuinverlichting brengt ook nog eens sfeer. Je kunt verlichtingen op verschillende plekken plaatsen in je tuinhuis of simpelweg een kaars aansteken op tafel.

Accessoires:

Bij accessoires kun je vooral denken aan kaarsen, planten, kussens en andere objecten die je tuinhuis leven zullen geven! Plaats wel pas de accessoires in je tuinhuis als hij ingedeeld is met benodigde spullen, om een overvolle tuinhuis te voorkomen. 

Huisje in de tuin plaatsen

Je tuinhuis ontwerpen en inrichten voor de warme temperaturen lijkt in het begin op iets waar je misschien lang mee bezig zult zijn, gelukkig zal dit meevallen! Het helpt vooral om van te voren beslissen hoe je die ruimte wilt indelen. Voor je het weet, zit je met 24 graden lekker in je tuin te genieten van het uitzicht.