Douglas hout is hout dat afkomstig is van de Douglasspar, een naaldboom die terug te vinden is in productiebossen in westelijk Europa. Dit hout kent superveel voordelen. Zo is het sterk, van hoge kwaliteit, duurzaam en milieuvriendelijk. De mogelijkheden van Douglas-hout zijn bovendien eindeloos.

Het hout wordt onder meer veel gebruikt voor toepassingen in tuinen. We geven je hieronder enkele voorbeelden, waar je inspiratie uit kunt halen.

Schutting

Niet iedereen is even groot fan van het plaatsen van een schutting in de tuin. Het staat namelijk al snel een stuk onnatuurlijker dan bijvoorbeeld een coniferenhaag. Door Douglas-hout te gebruiken houd je het echter zo natuurlijk mogelijk. Een van de redenen waarom mensen Douglashout kopen is dat het een hele goede en sterke houtsoort is. De prachtige houtsoort in combinatie met de oranjeachtige gloed die het heeft, zorgen bovendien voor net dat beetje extra sfeer.

Mis je toch wat groen, kleed de schutting dan leuk aan met bijvoorbeeld mooie bloembakken met daarin wintervaste planten, laat er een mooie klimplant tegenaan groeien of zet er struiken voor.

Terrasoverkapping

Een terrasoverkapping (laten) maken in de tuin is ontzettend populair. Zo kun je het hele jaar door genieten van de tuin, terwijl je profiteert van beschutting tegen wind, regen, zon en kou. Wil je het direct goed aanpakken, dan kies je ook in dit geval het beste voor Douglas hout. Aangezien zo’n bouwwerk doorgaans aardig wat ruimte inneemt en het gevaar bestaat dat de tuin hokkerig overkomt, zorg je er met Douglas-hout voor dat je de overkapping een zachte, warme uitstraling meegeeft.

Alleen nog even gezellig aankleden met een mooie tuinset en eventueel een kacheltje en barbecue, en we verzekeren je dat het garant zal staan voor een hoop mooie momenten.

Tuinmeubelen

Tuinmeubelen maken van een tuin een thuis. Precies zoals je werk maakt van het vinden van de juiste bank of die ene mooie stoel voor binnen, geldt dat eigenlijk ook voor het vinden van de juiste tuinmeubelen. Kies je voor Douglas hout, dan is het alleen nog een kwestie van je keuze maken op basis van het gewenste model.

En vind je de natuurlijke kleur van het hout toch niet helemaal passen bij wat jij zoekt? Douglas-hout laat zich ook uitstekend behandelen. Denk aan olie, verf of beits. Ben je een beetje handig, dan zijn Douglas-tuinmeubelen uiteraard ook op maat te maken. Daarmee heb je écht iets unieks in huis (of in de tuin).