Is een moderne interieurstijl helemaal jouw ding? En laat je dit al op verschillende plekken in je huis terugzien, maar (nog) niet in de slaapkamer? Dan is deze blog perfect voor jou! In dit artikel nemen we je namelijk mee in de wondere wereld van kledingkasten. Te verkrijgen in vele verschillende formaten, stijlen en kleuren, een kledingkast is de ideale manier om jouw stijl te laten zien. Maar hoe laat je nou precies een moderne interieurstijl terugkomen in je kledingkast? En waar moet je nou zoal op letten bij het kopen van een kledingkast? Wij helpen je graag!

Begin bij het formaat

Voordat je je creatieve brein loslaat op alle mogelijkheden voor het samenstellen van een kast is het belangrijk dat je éérst gaat kijken waar de kast precies terechtkomt. Misschien komt die simpelweg op de plek van de oude kledingkast te staan. Of misschien heb je juist heel andere plannen. Wanneer je een keuze moet maken over het formaat van de kledingkast, bedenk je dan het volgende;

  • Waar komt de kast precies te staan? Is dit misschien onder een schuine wand? Of vlak naast een naar binnen openslaande deur?
  • Hoeveel ruimte rondom de kast heb je beschikbaar? Hoeveel denk je nodig te hebben?
  • Hoeveel personen gaan gebruik maken van de kledingkast?

Waar je de kast plaatst heeft een grote invloed op welke kledingkasten voor jou mogelijk zijn. Plaats je hem onder een schuine wand, dan dien je rekening te houden met de hoogte. Plaats je hem naast een openslaande deur, dan moet je ervoor zorgen dat je niet in de knoop raakt met de ruimte. Ook het aantal personen heeft logischerwijs invloed. Hoe meer mensen er gebruik van gaan maken, des te groter de kledingkast moet zijn.

De moderne kledingkast kiezen

Over het algemeen zijn er drie verschillende soorten kledingkasten. De klassieke draaideurkasten, schuifdeurkasten en zweefdeurkasten. We kennen allemaal de klassieke draaideurkast, misschien heb je hem zelfs nog thuis staan. Met naar buiten openslaande deuren is dit nog steeds de meest populaire kledingkast. Maar ga je echter voor een moderne interieurstijl, dan is dit niet je beste keuze. In dat geval kom je op een schuifdeurkast of zweefdeurkast.

Kledingkast modern interieur

Wil je die moderne interieurstijl graag in je slaapkamer laten terugkomen, dan zit je met een zweef- of schuifdeurkast goed. Met hun strakke lijnen en vormgeving past het perfect in je moderne huis. Zoals je hierboven kunt zien hebben deze kasten geen naar buiten openslaande deuren. Bij beide kasten hangen de deuren namelijk in een bovenrail. Dit geeft de kast een minimalistisch design én zorgt voor ruimtebesparing rondom de kast. In sommige gevallen kan je dus een net iets grotere kast kiezen dan wanneer je zou gaan voor een klassieke draaideurkast.

Pas hem aan naar eigen wensen

Als je eenmaal het formaat en het type kledingkast gekozen hebt is het tijd om je creativiteit erop los te laten. Pas de kleur van de kast en de deuren naar eigen wens aan en voeg eventuele luxe opties toe als spiegeldeur of binnenverlichting voor in de kast. Laat je creativiteit de vrije loop en creëer de kledingkast van je dromen!