De eerste sneeuw is gevallen en iedereen zoekt binnen de warmte op, maar deze warmte en gezelligheid kun je ook buiten creëren door middel van een openhaard. Een buitenhaard geeft niet alleen sfeer maar geeft ook veel warmte in deze koude wintermaanden. Er zijn verschillende keuzes op het gebied van buitenhaarden waardoor voor elke tuin wel een geschikte buitenhaard te vinden is. Lees verder in dit artikel welke haard het beste bij jou tuin past.

Buitenhaard

Je kan ervoor kiezen om in je tuin een buitenhaard te plaatsen. Een buitenhaard is een openhaard die aan de voorkant open is. Hierdoor kun je goed het vuur zien en zal dit meteen een gezellige plek in je tuin worden. Voor buitenhaarden zijn er verschillende opties. Je kunt ervoor kiezen om de buitenhaard in te laten bouwen waardoor deze helemaal is weggewerkt in de muur of een lossen openhaard die je gemakkelijk kunt verplaatsen en zo op elke gewenste plek in uw tuin kunt plaatsen.

Houtkachel

Als je vooral de warmte van het vuur buiten wilt hebben kun je het beste kiezen voor een houtkachel. Een houtkachel ziet er niet alleen leuk uit maar zal ook veel warmte afgeven. Een houtkachel zal je zeker door de wintermaanden heen helpen doordat een houtkachel over het algemeen meer warmte afgeeft dan een buitenhaard. Dit komt doordat een houtkachel geen opening heeft zoals bij een buitenhaard, maar gesloten is en zo de warmte beter vasthoudt. Een houtkachel heeft ook net zoals een openhaard een groot voordeel dat de kachel op elke gewenste plek in je tuin kan worden neergezet.

Vuurkorf

Als je de vorige opties toch niet zo goed vindt passen bij jou tuin kun je ook nog kiezen voor een vuurkorf. Een vuurkorf is grotendeels open waardoor het vuur veel sfeer zal geven aan je tuin. Door het gebruik van een vuurkorf kun je echt een gezellige plek creëren door bijvoorbeeld een loungeplek of zitplaatsen om de korf te plaatsen. Een vuurkorf kun je ook gemakkelijk bij een bestaande loungeplek plaatsen zodat deze loungeplek in de winter en in de zomer kan worden gebruikt. Vuurkorven zijn in verschillende maten verkrijgbaar waardoor je voor alle tuinen wel een geschikten vuurkorf kunt vinden.

Genoeg ideeën om ook in de winter lekker van je tuin te kunnen genieten.