Alhoewel het niet echt meer van deze tijd is, vind ik de typische boekenkamers nog altijd geweldig. Bij ons in het dorp ligt een landgoed met een ouderwets landhuis. Dit is gebouwd is in 1781. Het is dus nog echt een ouderwets landgoed met een mooie grote binnenplaats en een hele lange oprit. Als klein meisje liep ik er langs en dan dacht ik altijd wauw, die zullen vast en zeker een hele mooie ouderwetse boekenkamer hebben met z’n ladder. Op een gegeven moment gingen wij verhuizen en kwamen wij tegenover het landhuis te wonen en toen dacht ik dit is mijn kans. Toen ben ik met mijn moeder langs geweest, en toen mocht ik een kijkje nemen in de boekenkamer. Ik wist niet wat ik zag. Het was zo speciaal! Ik liep een kamer binnen en daar stonden alleen maar boeken. En het feit dat het ouderwetse boeken waren maak het helemaal speciaal.

Tegenwoordig kopen mensen alleen nog maar boeken online voor de iPad of E-reader en worden er steeds minder echte boeken verkocht. Zonde want je kunt boeken echt op zoveel leuke manieren opbergen. Hieronder zie je een aantal leuke manieren om boeken op te bergen.

Boeken
Boekenkamer
Boekenkast

Nog een voorbeeld van een ontzettend mooie boekenkamer is de bekende boekenkamer in de bieb van Dublin. Als je hier loopt dan lijkt het alsof je in een Harry Potter film zit. Overal staan van die mooie ouderwetse boeken en overal zijn van die laddertjes om bij de boeken te komen. Helaas mag je er niet aankomen en mag je alleen maar kijken. Heb jij nog een leuke tip om boeken op te bergen of heb je zelf een mooie boekenkamer? Laat dan een reactie achter.