Zijn de vensterbanken bij jou thuis nog leeg? Zonde! De vensterbank biedt ruimte voor decoratie die je interieur van extra sfeer voorziet. Daarnaast vermindert goede decoratie de inkijk vanaf buiten en geeft het mensen een eerste indruk van je huis wanneer zij langslopen. Hieronder volgen een aantal ideeën zodat je je vensterbank kunt decoreren op leuke manier volgens de laatste trends!

Planten om je vensterbank te decoreren

vensterbank met planten

Planten zijn de beste interieur accessoires die je toe kunt voegen aan in jouw interieur, omdat ze je interieur laten leven. Een lege plek, zoals een vensterbank decoreren met verschillende planten in unieke potten, maakt dat je interieur een speelse uitstraling krijgt. Houd je toch meer van symmetrie? Ga dan voor twee dezelfde planten op een vensterbank. Afhankelijk van de grootte van het raam en jouw opvulwensen kies je de planten. Mocht er veel zonlicht op je vensterbank schijnen, werk dan met vetplantjes, cactussen of andere planten die er goed tegen kunnen om in het volle licht te staan. Een verzameling vetplantjes zal ook erg vrolijk staan voor het raam, maar verminder je de inkijk niet mee. Hang in dat geval ook wat planten op voor het raam.

Maak van je vensterbank een zitje

Vensterbank decoratie met kussens

Je kunt jouw vensterbank naast decoratieve functie ook omtoveren tot een echte relax-spot! Wij zijn er gek op: knusse zitjes die je soms in diepe vensterbanken ziet. Ons advies is om, als je over een diepe vensterbank, een dakkapel of kleine erker beschikt, deze te decoreren door er een zitje in te maken. Hoe leuk is het om weg te kunnen kruipen in een fijn plekje waar je naar buiten kunt kijken? Heb je een diepe vensterbank? Dan kun je met een paar kussentjes, een schapenvelletje en een kleedje al een heel knus plekje creëren. Plaats eventueel een bredere plank op je vensterbank, zodat deze een beetje uit het raamkozijn steekt en je een groter oppervlak hebt om op te zitten. Een mooie houten plank kan een prachtige uitbreiding van je vensterbank zijn en is dan tevens de basis voor je vensterbank zitje.

In plaats van een zitje kun je jouw vensterbank ook als een geschikte thuiswerkplek inrichten en decoreren. Breid de vensterbank uit met een grote plank zoals hieronder, leg je laptop en wat schrijfgerei neer en zet er een leuke stoel bij en je hebt een compacte werkplek aan het raam. Wie wil er nu niet werken met zo’n mooi uitzicht?

vensterbank als werkplek

Vensterbank decoreren wat past bij het seizoen

Verander je met zo nu en dan graag de decoratie bij jouw thuis? Kies er dan voor om de vensterbank ieder seizoen te veranderen in een ander thema. Een manier om ervoor te zorgen dat jouw huis er gezellig en uitnodigend uitziet, is je vensterbanken voorzien van vensterbankdecoratie met een thema.

herfst vensterbank

Herfst decoratie

Decoreer je vensterbank in de herfst met kleuren als oranje en rood en laat je creativiteit vooral haar gang gaan! Gebruik je vrije dag om er op uit te gaan en bladeren, dennenappels, takken en pompoenen te scoren. Maak met deze decoratie mooie herfst stukjes.

winter vensterbank

Winter decoratie

Knutsel een winterdorpje van karton of maak een sneeuwlandschap in de vensterbank met watjes. Ben je nu niet zo van het knutselen maar vind je het wel een leuk idee om een winters tafereel te creëren om je vensterbank mee te decoreren? Dan kun je je kerststal of een kant-en-klaar winterdorpje (die je misschien nog op zolder hebt liggen) ook als basis gebruiken. Kleed het geheel aan met nepsneeuw, stro, lampjes en je het in mum van tijd leuke vensterbankdecoratie.

lente vensterbank

Lente decoratie

De lente staat in het teken van bloei en Pasen. Zet leuke bloempotten met verschillende voorjaarsbollen op je vensterbank ter decoratie. Ook leuk in combinatie met kruidenpotjes. Daarnaast kun je erg goed uitpakken met het thema Pasen, denk hierbij aan leuke accessoires als Paashazen, eieren en rieten mandjes.

zomer vensterbank

Zomer decoratie

Hoewel we in de zomer vaak buiten zitten, blijft het leuk om je vensterbank zomer-proof te decoreren. Laat lekker veel kleur terug komen op jouw venster door bijvoorbeeld gebruik te maken van bloemen. Op die manier vrolijk je jouw vensterbank meteen op. Altijd al een kleine kas willen hebben? Gebruik de zomerzon op de vensterbank hiervoor. Zet kleine kassen op je vensterbank en kweek je eigen fruit of groente!

Lichtjes als vensterbank decoratie

vensterbank decoratie met lichtjes

Wat ook een sfeervolle toevoeging is aan je interieur, is vensterbank decoratie bestaande uit vrolijke lichtjes. Gebruik lichtsnoeren, lampionnetjes of ouderwetse kaarsen om je vensterbank te decoreren. Je kunt lichtsnoeren als een soort omlijsting van het raamwerk gebruiken, maar het kan ook wat speelser door het lichtsnoer gewoon op de vensterbank te leggen. Plaats een aantal windlichten of kandelaars met kaarsen erin en klaar ben je!

Voorzie je vensterbank van decoratieve ornamenten op voet

Ben je nu niet zo creatief aangelegd maar wil je toch een mooie vensterbank? Kies dan voor grote ornamenten op een voet als echte eyecatcher. Hiermee verminder je de inkijk vanaf buiten aanzienlijk en geef je jouw interieur een chiquere uitstraling. Van ronde ornamenten, tot aan echte beelden, er is een mega aanbod online te vinden.

Dit waren onze ideeën voor vensterbankdecoratie. Hopelijk hebben we je weten te inspireren en kun je je vensterbanken decoreren op een manier die helemaal bij je past. Wil je jouw vensterbank decoreren volgens de nieuwste trends? Kijk dan snel wat de woontrends van 2024 zijn.