Ontdek de kleuren van het jaar 2024!

Wie houdt er niet van een frisse kleur update? Na de zomer is het altijd weer spannend: welke tinten zullen de interieurwereld veroveren in het komende jaar? De grote verfmerken, Histor, Karwei en Flexa, hebben inmiddels weer bekend gemaakt welke trendkleuren we kunnen verwachten in 2024. Benieuwd naar deze nieuwe, inspirerende kleuren? Laten we samen een kijkje nemen!

Limitless – De kleur van 2024 door Histor

histor kleur van het jaar 2024

Histor trapt het kleurenfeest af met “Limitless” als hun kleur van het jaar 2024. Deze kleur verdient een speciale vermelding, want hij is alles behalve gewoontjes. Limitless wordt omschreven als een opvallende gele nuance waarin de kracht van een primaire kleur harmonieus samengaat met de ingetogenheid van een neutrale tint. Deze veelzijdige kleur kan zowel de hoofdrol spelen als de perfecte bijrol vervullen in je interieur. Of je nu gaat voor een zachte en rustige sfeer of juist voor een levendige en krachtige uitstraling, met Limitless kan het allemaal. Histor heeft zelfs drie inspirerende paletten bedacht die perfect samengaan met deze warme kleur, van tijdloos tot retro en van ingetogen tot weelderig.

histor kleur interieurFoto: Histor

Histor moedigt ons aan om de regels te doorbreken en onze eigen stijl te omarmen. Vandaar ook de fantastische naam voor deze kleur. Limitless zich moeiteloos combineren met verschillende accenten, of het nu klassiek zwart is, het warme kopermetaal, of de trendy gepolijste zilver- en brons afwerkingen. Met Limitless in huis kun je een gevoel van geborgenheid creëren, de aandacht richten op de natuur om je heen, of een spannende eclectische sfeer omarmen.

California Mauve – Vakantiegevoel van Karwei kleur van het jaar

 

karwei kleur van het jaar 2024

Karwei, de koning van stijlvolle interieur, heeft voor 2024 een kleur gekozen die je rechtstreeks meeneemt naar het vrije gevoel van de jaren zeventig: “California Mauve”. Dit is niet zomaar een kleur, dit is een avontuur! Stel je een veelzijdige tint voor met de perfecte balans tussen lila en grijs. California Mauve past super mooi bij stijlvolle neutrale tinten en rustige grijs tinten, als bij gedurfde aardetinten zoals bruin, oranje of terra.

karwei kleur interieurFoto: Karwei

De subtiele lichtpaarse ondertoon brengt je in de stemming voor avontuur. Of je nu dagdroomt over verre reizen door canyons, of een ritje maakt in een open auto door prachtige landschappen. Dit is de kleur die avontuur en down-to-earth perfect combineert. Dit biedt eindeloze mogelijkheden om te combineren en experimenteren in jouw interieur.

Sweet Embrace – Flexa’s Knuffelzachte keuze van 2024

flexa kleur van het jaar 2024

Flexa staat bekend om zijn innovatieve kleurenkeuzes, en voor 2024 hebben ze “Sweet Embrace” gekozen als hun kleur van het jaar. En geloof me, deze kleur is allesbehalve gewoon! Geïnspireerd door de zachtheid van veren en avondwolken, is Sweet Embrace warm, praktisch en ongelooflijk veelzijdig.

flexa kleur interieurFoto: Flexa

Maar wat maakt deze kleur echt bijzonder? Nou, het subtiele en verfijnde karakter ervan, dat veranderd afhankelijk van het licht. Het kan noordelijk gerichte kamers opwarmen en zonovergoten ruimtes verzachten. Hierdoor creëert het overal een gevoel van thuis. Dus, als je op zoek bent naar een kleur die net zo knus aanvoelt als een warme knuffel, dan is dit de kleur die je nodig hebt.

Welke kleur van het jaar is jouw favoriet?

Dat waren ze, de kleuren van het jaar 2024 volgens, Histor, Karwei en Flexa. Stuk voor stuk brengen ze iets bijzonders naar je interieur. Of je nu kiest voor de levendigheid van Limitless, het nostalgische gevoel van California Mauve, of de warmte van Sweet Embrace. Het zijn allemaal zachte kleurtinten die enerzijds neutraal zijn en anderzijds ook kleur in je interieur brengen. Ze zijn neutraal genoeg om met alles te combineren, maar brengen tegelijkertijd ook een vleugje persoonlijkheid in iedere kamer.

Wat is jouw favoriet? Heb je al een idee hoe je deze prachtige kleuren in je huis wilt gebruiken? We horen het graag! Ben je benieuwd naar kleuren van het jaar in voorgaande jaren? Bekijk dan ook eens de kleurentrends van 2022 en de kleuren van het jaar 2023.