Muurafdekkers zijn een goede manier om gemetselde ondergronden te beschermen tegen de grillige weerelementen van ons klimaat. Neem nu de betonnen paalmutsen. Ze worden ook wel betonpetten, betonhoedjes, schoorsteenplaten of afdekplaatjes genoemd. De betonnen paalmutsen hebben als belangrijkste functie om ervoor te zorgen dat er zo weinig mogelijk vocht vat krijgt op de onderliggende paal of zuil. Daardoor zijn ze vergelijkbaar met wat een paraplu voor ons doet. Behalve bescherming bieden zien paalmutsen er ook nog eens mooi uit. Ze hebben een vlakke onderkant waardoor ze gemakkelijk te bevestigen zijn. Alle zijden van de vierkante, betonnen plaat lopen gelijkwaardig in een punt omhoog. Daarmee lijken ze op een dakje van een stolpwoning.

Afmetingen

Wanneer u voor paalmutsen kiest als muurafdekkers moet u er altijd rekening mee houden dat ze wat groter zijn dan het gemetselde oppervlak waarop ze worden bevestigd. Zo krijgt vocht geen hemelwater geen kans om op de stenen en voegen terecht te komen. Dat dit op den duur nadelige gevolgen heeft voor het metselwerk laat zich raden. De makkelijkste manier om te onthouden hoeveel groter een paalmuts moet zijn is om aan alle zijdes 5 centimeter extra aan te houden. Heeft de muur bijvoorbeeld een afmeting van 45×45 centimeter? Houd dan een betonnen paalmuts van 50×50 centimeter aan. Vanaf afmetingen van 37×37 centimeter zijn paalmutsen voorzien van een zogenaamd waterhol. Hierdoor loopt neerslag van een zuil of paal af en trekt het er niet vanaf de bovenzijde in.

Paalmutsen of andere muurafdekkers kopen

Wanneer u echt goede betonnen paalmutsen of andere muurafdekkers tegen scherpe prijzen wilt kopen zit u bij Betongoed gebakken. Ze hebben een groot en divers aanbod aan muurafdekkers in alle denkbare maten en kleuren. Het materiaal beton, waaruit paalmutsen en andere muurafdekkers zijn vervaardigd, hebben als groot voordeel dat het bestand is tegen alle weersomstandigheden. Het gaat niet scheuren, barsten, krimpen, is duurzaam en is onderhoudsarm. De paalmutsen houden hierdoor hun mooie en robuuste uitstraling waar de betonproducten van Betongoed om bekend staan. Bestellen of een offerte opvragen gaat heel gemakkelijk online. Meer weten over de toepassingen van paalmutsen of andere muurafdekkers? Neem gerust contact op met Betongoed.