De laurier is een sterke haagplant. Het frisgroene, leerachtige blad maakt een krachtige indruk en kan de uitstraling van de tuin een enorme boost geven. Daarnaast blijft deze mooie haagplant ook in de winter prachtig groen van kleur. Wanneer je er dus voor kiest om een laurier te kopen, heb je hier het hele jaar enorm veel plezier van. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over de laurier. Met name de manier van onderhouden bij deze haagplant wordt uitgebreid besproken. Jouw laurier zal er straks dus als beste uitzien!

Laurier onderhouden

Wanneer je al een laurier hebt staan of je van plan bent om een laurier te kopen, weet je zeker dat je de betreffende plant moet onderhouden. In deze alinea lees je alles over de manier van onderhouden. Zoals voor vrijwel iedere andere haag, is het belangrijk om de laurier eens in de zoveel tijd te snoeien.

Het snoeien van de laurier

Een gezonde laurierhaag groeit extreem snel. Het is dus van belang dat jij weet wanneer je de haag moet snoeien en wanneer deze haag bijvoorbeeld op z’n sterkst of zwakst is. De beste tijd om een laurier te snoeien is in het voorjaar en in de nazomer. Omdat het een groenblijvende en bladhoudende is, is het noodzakelijk dat hij voor de winter nog een keer wordt gesnoeid. Zo is de laurier ook tijdens de wintermaanden een prachtige haagplant. Verkleuringen zal je dus ook niet snel zien bij deze plant.

Water geven

Naast het snoeien van de laurier is het belangrijk dat deze haagplant voldoende water krijgt. In droge periodes is het raadzaam om de plant extra water te geven. Door middel van sproeiers is dit gemakkelijk op te lossen. Door het jaar heen, dus met een aantal buien per week, kan deze haagplant het gemakkelijk lang volhouden.

Bijmesten

Tot slot is er de voeding voor de laurier. Net als ieder andere plant heeft de laurier ook gewoon voeding nodig. Over het algemeen haalt de laurier dit met zijn wortels uit de grond, maar het kan geen kwaad om de haagplant eens in de zoveel tijd een beetje te helpen. De beste keuze wat betreft bemesting is een droge en organische mest. Niet alleen is een organische mest milieuvriendelijker dan kunstmest, de voedingsstoffen van organische mest komen langzamer en gelijkmatiger vrij, waardoor de groei beter gereguleerd wordt. Op deze manier groeit jouw laurierhaag erg geleidelijk en kun je uiteindelijk enorm genieten van deze prachtige haagplant!