Elk jaar zien we weer nieuwe tuintrends opkomen. Bepaalde bloemen en planten zijn meer in trek dan het jaar daarvoor. Maar ook de stijlen tuinmeubelen en materialen verschillen van het jaar daarvoor. Wat zijn nou de nieuwste trend op het gebied van tuin en tuininrichting voor 2019? Wij zijn op zoek gegaan de nieuwste tuintrends 2019 die je niet mag missen.

5x tuintrends in 2019

We kunnen de nieuwste tuintrends in 5 verschillende stijlen indelen. Zo zit er altijd een stijlvolle trend tussen die aansluit op jouw smaak!

Tuintrend #1: Warme aardetinten

De warme aardetinten zien we in het interieur steeds vaker terugkomen. Zo heeft Flexa bijvoorbeeld als kleur van het jaar 2019 Spiced Honey gekozen. Een prachtige warme kleur die we óók in de tuinen terug gaan zien. De warme tuintrend is dus vooral geïnspireerd op warme, natuurlijke kleuren en materialen. Denk bijvoorbeeld eens aan het materiaal baksteen, prachtige teakhouten tuinmeubelen, rotan, terracotta en warme kleuren zoals bruin, oranje en okergeel. Bij de gedachte aan deze warme sferen waan je je al snel in een warm land of continent zoals Afrika. Om de sfeer wat nog extra te versterken gaat men veel warme stoffen gebruiken zoals fluweel in de vorm van tuinkussens. Kleurrijk aardewerk, tafelkleden van warme tinten en kaarsjes mogen zeker niet ontbreken bij de aankleding van een tuinset.

Tuintrend #2: Puur natuur

Wat wederom ook terug te zien is in de interieurs van 2019 is dat men teruggaat naar de basis. Deze pure basis gaan we ook terugzien in de tuinen. Puur natuur kenmerkt zich met ronde vormen, lichte kleuren zoals pasteltinten en een witte basis. Ronde vormen worden toegepast in tuinmeubels, bestratingen, plantenpotten en decoraties. Het is een minimalistische trend met een tijdloze uitstraling met een rustgevend gevoel.

Tuintrend #3: Het samenzijn

Wat is er nou belangrijker dan samenzijn? We hebben het allemaal ontzettend druk en dus is tijd voor elkaar schaars. Momenten met elkaar moet je dus aangrijpen en van genieten. Zeker in de tuin tijdens die heerlijke warme dagen. De tuin inrichten doe je dus met het oog op samenzijn. Denk hierbij aan een gezellige zithoek of loungehoek waar je met het hele gezin geniet van de tuin. Wil je ook tijdens de frissere dagen en avonden samen genieten van de tuin? Neem dan een mooie tuinhaard of vuurkorf als sfeermaker op het terras.

Tuintrend #4: Mix en Match

De vierde tuintrend focust zich op het aanbrengen van contrast in de tuin. Dit doe je door te werken met contrast in materialen, kleuren of zelfs het toevoegen van een statement in de tuin. Een opvallende loungeset voor op het terras. Óf creëer het contrast op een teakhouten tuinset door middel van verschillende kleuren tuinkussens. Laat de kleuren niet geheel op elkaar afgestemd zijn maar met elkaar contrasteren. Het mixen met materialen mag ook gezien worden in deze tuintrend. Denk bijvoorbeeld aan het mixen van hout, staal, aluminium en kunststof in de tuin.

Tuintrend #5: Groen, groener, groenst!

Tenslotte mogen we groen niet vergeten in de tuin. Een hele tuin bestraten doen we niet meer! We willen meer groen, meer natuur, meer planten en bloemen zien. Een duurzame tuininrichting met bijvoorbeeld eetbare planten, een zwemvijver, echt gras en houten materialen. Groen is hét middelpunt van deze trend! Combineer groen met andere kleuren zoals bruin voor meer sfeer.