Een zwembad in de tuin; het is de droom van vele mensen. Niet gek, want het is o zo fijn om in je eigen achtertuin het water in te kunnen duiken. My Lovely Home licht de fijnste voordelen van een eigen zwembad toe.

Het is een hele investering, het aanschaffen of het laten plaatsen door een zwembadbouwer. Eentje die je niet van dag op dag doet, maar waar je wel jarenlang plezier in hebt. Weeg de voor- en nadelen voor jezelf dus goed af!

1. Je hebt altijd verkoeling

Iedereen kent het beklemmende gevoel van een hete zomerdag wel. Het is dus niet gek dat het juist op die dagen is dat mensen hardop nadenken over het aanschaffen van een eigen zwembad. Want stel je voor: het is 35 graden buiten en het voelt aan als een hete oven, maar je kan elk moment van de dag je eigen bad inspringen.

2. Gezelligheid

Je denkt er misschien niet meteen aan, maar met een eigen zwembad komen er altijd graag mensen over de vloer. Het ziet er gewoon gezellig uit, zo’n blauw gevuld bad in de tuin. Daarnaast is het ideaal voor zomerfeestjes, barbecues, tuinfeesten en andere gezellige aangelegenheden.

Een tuinhuisje plaatsen

3.Een zwembad houdt je sportief

Zwemmen houdt je gezond en het is de ideale sport om je uithoudingsvermogen te verbeteren. Dit zou dus ook een van de beweegredenen te moeten zijn om er een serieus te overwegen. En dat in je eigen achtertuin.

4. Je huis wordt meer waard

Een zwembad is een dure investering, maar het is het dubbel en dik waard. Dit komt doordat de waarde van je huis ook stijgt als deze water erbij heeft. De meeste mensen kopen nu eenmaal liever een huis met zwembad dan zonder.

zwembad

5. Een zwembad kost niet veel onderhoud

De meeste mensen denken dat het onderhouden van een zwembad ontzettend veel werk is, maar in werkelijkheid valt dit reuze mee. Sterker nog, we durven zelfs te stellen dat het zeer gemakkelijk is om hem te onderhouden.

Lees hier meer garden-blogs van MyLovelyHome!