Hier zijn drie voordelen van slimme verlichting thuis. Hoewel dit artikel gaat over verlichting, gaat het slechts gedeeltelijk over verlichting in huis; het is ook mogelijk om de slimme verlichting te koppelen aan andere apparaten, waardoor er nog meer gemak ontstaat. Laten we echter eerst kijken naar de drie voordelen van slimme verlichting in jouw huis. Het is goed om hier van op de hoogte te zijn. 

Veiligheid in huis

Het eerste voordeel van slimme verlichting thuis is veiligheid. Slimme lampen kunnen zo ingesteld worden dat ze op de juiste momenten aan en uitgaan. Het is ook gemakkelijk om ze op afstand te bedienen. Het is prettig om zo een stuk extra bescherming te krijgen in huis. Zelfs als je er niet bent  is het mogelijk om de lampen te bedienen. Zo lijkt het net alsof er iemand in huis is. Wel zo prettig toch? 

Kostenbesparing

Het tweede voordeel van slimme verlichting thuis is de kostenbesparing. Dit geldt met name in woonwijken waar de huiseigenaar de slimme verlichting in meer dan één kamer installeert. Veel huiseigenaren vergeten de lampen eigenlijk uit te doen. De lampen hoeven niet onnodig te branden. Zo gaan ze uit op een specifieke tijd. Het is ideaal. Je kunt nooit vergeten ze uit te doen. Daarmee ontstaat er een kostenbesparing in de woning. Het is mogelijk om via de app op de smartphone of iPhone alles in de gaten te houden. 

Energiezuinig: goed voor het milieu

Het derde en meest voor de hand liggende voordeel van slimme verlichting thuis is energiezuinigheid. Verlichting is een van de grootste kosten in een huishouden. Een slimme lamp bespaart op de energierekening en kan geld besparen op energierekeningen. Energieverbruik in huis hangt direct samen met de hoeveelheid verlichting in huis.

De drie voordelen toepassen 

Je wilt zeker profiteren van deze drie voordelen van slimme verlichting thuis? Smartbright.nl is een partij die zich specialiseerd in o.a. slimme verlichting en is de partner die je zoekt.