De laatste jaren is het enorm hard gegaan. Zonnepanelen. Viel het eerst nog in de categorie dure aanschaffing voor de rijke mensen. Tegenwoordig kan bijna iedereen het zich veroorloven om zonnepanelen aan te schaffen. Een laag tarief dat zichzelf in ongeveer vijf jaar terugverdient door de bezuiniging die het met zich mee brengt. En voor wie het echt niet kan betalen zijn er zelfs mogelijkheden om ze te huren. Dus wat houdt jou nog tegen om met de massa mee te doen en een kleine aanpassing aan je huis te doen voor een beter milieu? Geld kan het probleem niet meer zijn.

Is het veilig

Bij de aanschaf van zonnepanelen kun je je natuurlijk zorgen maken om de veiligheid. Het zijn reusachtige dingen die best wat wegen. Daarbij is het niet één zonnepaneel, maar zijn het er al snel vier of zes die ze op je dak plaatsen. Is dat dan wel veilig? Grote kans dat je huis daar niet op berekend was bij de bouw. Toch kan je dak meer hebben dan je denkt. Bovendien ben je al lang niet meer een van de eerste die dit gaat proberen. In de afgelopen jaren hebben ze de zonnepanelen alsook de bevestiging daarvan al flink geoptimaliseerd. Goed voor het milieu en dus ook veilig om te laten plaatsen.

Zekerheid voor alles

Leuk natuurlijk, dat de monteur je verzekerd dat hij het echt goed gedaan heeft. Maar jij wilt het nog zekerder weten. Gewoon, omdat je grote problemen wilt voorkomen. Waar je elektrische installaties laat controleren door een SCIOS scope 8 gecertificeerd bedrijf, zo laat je de inspectie van elektrische zonnepanelen uitvoeren door een SCIOS scope 12 gecertificeerd bedrijf. De specialisten die alles gezien hebben en nog beter weten waar ze op moeten letten. Zit alles goed aangesloten? Is er geen te grote belasting van je dak? Voldoen de zonnepanelen en de installatie aan alle voorschriften en normen?

Nog een keertje

Nu kun je met een gerust hart gaan genieten van de besparing die de zonnepanelen je op gaan leveren. Dat geeft heerlijk financiële ruimte. Bovendien ben je ook nog eens goed bezig voor het milieu. De dieren, planten en alle toekomstige generaties zijn je nu al dankbaar. Dat voelt goed, toch? Het enige wat je wel in de gaten moet houden is dat je de inspectie van je zonnepanelen elke vijf jaar laat herhalen. Zo weet je zeker dat ze aan alle nieuwste eisen blijven voldoen.