Heb je recent een houten schuur of tuinhuis in je tuin laten plaatsen? Geef deze extra aandacht  door te werken met elementen van cortenstaal. Dit geeft een schuur een stijlvolle en bijzondere uitstraling. In dit blog gaan we dieper in op de volgende vragen; Waarom kies je voor een houten schuur met overkapping en welke meerwaarde heeft het om te werken met een borderrand? We vertellen je er alles over!

Waarom een Douglas schuur met overkapping?

Heb je recent een Douglas schuur met overkapping aangeschaft of overweeg je om er een te plaatsen? Een houten schuur of tuinhuis is om meerdere redenen een verrijking van een buitenruimte. Zo creëer je meer opbergruimte wat handig is voor het opbergen fietsen en tuinmeubilair. Bovendien is een houten schuur of tuinhuis ideaal als comfortabele werk- of hobbyruimte. Wil je een schuur op maat? Bij Gras en Groen is maatwerk altijd mogelijk en zo creëer je een tuin die daadwerkelijk bij je past.

Wat is cortenstaal?

Bij het ontwerpen en aanleggen van tuinen wordt er steeds vaker gewerkt met cortenstaal elementen om de tuin te verfraaien, maar wat is dit eigenlijk voor materiaal? We leggen het je uit. Het is namelijk niet meer dan een samensmelting van verschillende materialen waaronder ijzer, nikkel, fosfor en chroom. Deze metaallegering valt vooral op vanwege de roest laag. Dit sterke materiaal is onderhoudsarm, zorgt voor een mooie uitstraling en heeft een lange levensduur. Op welke manier pas jij het toe in je tuin?

Creëer een pad naar je tuinhuis met een cortenstaal borderrand

Geef je tuin een warme en natuurlijke uitstraling door het aanbrengen van een cortenstaal borderrand langs je tuinpad. Een rechte of organische vorm, het is allebei mogelijk. Een borderrand van dit materiaal gebruik je bijvoorbeeld ook als afsluiting tussen een gazon en tuin.

Investeer in cortenstaal plantenbakken

De tuin opfrissen met stijlvolle plantenbakken? Ga voor cortenstaal plantenbakken in modellen en formaten die jou aanspreken. Rechthoekig, vierkant of rond, met de plantenbakken verzeker jij je altijd van absolute blikvangers in de tuin. Het is ook mogelijk om verschillende bloembakken te combineren voor een speels en creatief geheel. Waar je keuze ook op valt, de bruin-oranje roestkleur van de cortenstaal plantenbakken steekt altijd mooi af tegen de rest van je tuin of een houten tuinhuis.

Plaats een stijlvolle houtopslag

Een houten schuur met overkapping krijgt nog meer charme door er een stijlvolle houtopslag onder of bij te plaatsen. Overweeg een houtopslag gemaakt van cortenstaal. Dit duurzame en warme materiaal zorgt namelijk voor jarenlang plezier en gemak in de tuin. Er is altijd ruime keuze uit verschillende modellen en formaten.

Advies nodig?

Een houten schuur of Douglas schuur met overkapping in je tuin plaatsen? Kies voor maatwerk en besteed het ontwerp uit handen aan een deskundig hoveniersbedrijf. Gras en Groen tekent voor jou een houten schuur met overkapping waar je blij van wordt.