Dé woontrends van 2017 die het echte ’thuis-gevoel’ creëren

Inmiddels is het alweer Maart en het voorjaar staat voor de deur. Hét moment om jouw droompaleis weer om te toveren met de meest trendy en frisse kleuren. Voor het komende jaar gaan er weer een heel aantal dingen veranderen in interieurland. In dit blog vertellen we jouw wat de nieuwste  woontrends zijn op het gebied van interieur zodat jouw huis weer helemaal klaar is voor het voorjaar!

Haal het voorjaar in huis

Haal het voorjaar letterlijk je huis in met gezellige planten en bloemen. Groen wonen is dé woontrend van 2017. Een populaire plant die veel in de Nederlandse huiskamers bloeit, is de kamerhortensia. Deze plant is de huisversie van de bekende hortensia die vaak in tuinen bloeit. Een kamerhortensia in je woonkamer zorg voor gezelligheid  door de talloze bloemetjes die de plant met zich meedraagt. De plant is in talloze kleuren beschikbaar waarvan de kleuren wit, paars, groen en roze de populairste zijn. De kamerhortensia matcht perfect met verschillende interieur stijlen, zeker bij een Scandinavisch of Bohemien interieur. Voor een paar euro geef je jouw interieur een nieuwe en verfrissende uitstraling.

Woontrends 2017

Appeltjes groen = trending

De kleur groen is terug van weggeweest. Volgens Pantone is dé kleur van 2017 appeltjes groen. In tal van elementen kun je deze verfrissende kleur terug laten komen in je interieur. Denk bijvoorbeeld aan sfeervolle kaarsen, bloemvazen of kussens. Inspiratie opdoen met Pinterest is daarbij erg handig! Er zijn talloze mogelijkheden waarmee je deze nieuwe woontrend in jouw  huis kunt toepassen. Daarnaast is groen in de vorm van planten ook weer helemaal hot op dit moment. De kleur zorgt voor een frisse en gezellige uitstraling en wordt sterk geassocieerd met de Lente. Wil je de nieuwste woontrends ook in jouw huis laten terugkomen? Kleedt het dan aan met groen!

Woontrends 2017

Persoonlijke touch

Persoonlijkheid is ook in 2017 een veel voorkomende woontrend. Met een persoonlijke touch voelt jouw woning helemaal als thuis. Veel mensen maken gebruik van foto’s om deze persoonlijkheid terug te laten komen. Vaak in de vorm van statische lijstjes die op de kasten staan of aan de muur hangen. Maar is het niet veel leuker om verschillende foto’s te combineren in één kunstwerk? Wat dacht je van een hele fotocollage met verschillende foto’s die op elkaar aansluiten? Het creëert een heel ander effect en laat jouw persoonlijkheid nog meer tot de verbeelding spreken.

Woontrends 2017

Het is natuurlijk leuk om jouw huis te voorzien van de nieuwste woontrends om zo telkens weer net een iets andere sfeer in jouw woning te creëren maar zorg nooit dat het ten koste gaat van jouw ‘thuis’ gevoel. Het blijft natuurlijk wel jouw eigen plekje waar je je altijd op je gemak moet voelen. Woonmagazines kunnen een goeie inspiratiebron zijn die inspelen op de nieuwste trends, lees er alles over in het blog Top 5 leukste woonmagazines.