Handige tips voor het kopen van een nieuwe bank

Een bankstel is een belangrijk onderdeel van het interieur voor de meeste mensen. Het is vaak lastig is om een keuze te maken in welke bank het beste bij jou past. Een bank moet natuurlijk lekker kunnen zitten, daar zal iedereen het mee eens zijn. Daarnaast is het belangrijk dat het meubel bij de rest van je interieur past. Kleur is daarin een belangrijke factor maar ook het formaat. De bank moet natuurlijk wel in je woonkamer passen. De volgende tips zullen je helpen bij het kiezen voor een bank die bij jou past!

Welke maat kies je?

Voordat je een bank gaat kopen is het belangrijk om rekening te houden met het formaat en de vorm van de bank die je wilt. Past de bank bijvoorbeeld wel in je woonkamer? Het is belangrijk om daar rekening mee te houden. Een plattegrond maken van je huiskamer kan een handig hulpmiddel zijn. Neem daarbij ook de afmetingen en plaatsen van andere onderdelen uit je interieur mee om te voorkomen dat je te veel meubels in je woonkamer hebt staan. Dit kan zorgen voor een chaotische uitstraling. Een plattegrond van je woonkamer met daarin je interieur helpt bij de keuze voor het juiste bankstel. Op Floorplanner.com kun je zo’n plattegrond handig en gratis maken.

interieur bank 2

Wat voor een soort bank kies je?

Een populair bankstel dat op dit moment veel verkocht wordt is de hoekbank, ideaal voor gezinnen met kinderen zodat iedereen er s ’avonds lekker op kan zitten. Naast de hoekbank zijn er tal van andere banksoorten. Je kunt het zo gek niet bedenken of ze zijn wel ergens op internet te bestellen. Houdt in ieder geval rekening met de wensen die je hebt rondom comfort. Wil je een bank waarin je lekker wegzakt? Of kies je liever voor een stevige rugleuning? Allemaal belangrijke onderdelen die belangrijk zijn in jouw aankoopproces.

Bank en interieur 3

Welke kleur past bij je interieur?

Naast een comfortabele bank die past bij jou wensen is de kleur van het bankstel een belangrijke factor. Voor een mooi eindresultaat is het slim om de kleur van je bank te matchen met andere onderdelen uit het interieur. Tip: kijk ook eens naar de kleur van de muren. Op Colortalent.com kun je handig kleuren matchen die bij elkaar passen. Voer bijvoorbeeld de kleur van je muren in om zo te achterhalen welke kleur bank hierbij past.

Welke bank past bij jou interieur?

Welke bekleding past bij mijn interieur en leefomgeving?

Naast de kleur van je bank is ook de bekleding erg belangrijk. Het is daarbij slim om te bekijken wie er vaak op de bank zal zitten. Heb je bijvoorbeeld kinderen of een hond, dan kan het voorkomen dat er vlekken op de bank ontstaan. Een leren bank in je interieur is dan een slimmere keuze omdat leer gemakkelijk schoon te maken is. Kies je voor een stoffen bekleding dan wordt dat al wat lastiger.

Heb jij iets aan de tips uit dit blog gehad of heb je suggesties met aanvullingen? Laat het ons dan weten in een reactie hieronder!