Met een telescoopladder breng je elk type hoogtewerk tot een goed einde, zolang je hem goed gebruikt. De eerste stap is natuurlijk het vinden van een goede ladder die perfect aansluit op je behoeftes en werksituatie.

In de eerste plaats moet je weten welke merken telescopische ladders er zijn, welke voordelen ze bieden en hoe je een goede keuze maakt op basis van je budget en situatie. Lees snel verder voor meer tips bij de zoektocht naar de beste telescoopladder bij een speciaalzaak als Steigercentrum.nl.

3 belangrijke factoren bij de zoektocht naar een telescopische ladder

1. De maximale hoogte van de telescoopladder

In de eerste plaats is het van groot belang dat je een telescopische ladder zoekt die hoog genoeg komt om je werkzaamheden niet alleen efficiënt, maar ook veilig uit te voeren. De maximale lengte varieert immers nogal afhankelijk van het type en het merk.

Bepaalde modellen van het merk Panthera zijn bijvoorbeeld 3,8 meter hoog, terwijl je met andere opties dan weer op een hoogte van wel 5,2 meter kunt werken. Verricht je veel werken uit aan je eigen woning? Dan volstaat een iets compactere ladder waarschijnlijk. Bouwbedrijven en professionals die grote bouwwerkzaamheden verrichten, doen er dan weer goed aan een extra lang model aan te schaffen.

2. Eventuele uitbreidingen voor je telescopische ladder

Sommige telescopische ladders beschikken enkel over een basisstructuur, namelijk een telescopisch design, treden en voetjes. Aan de andere kant vind je tegenwoordig ook talloze modellen met uitbreidingen. Denk maar aan wieltjes, waarmee je de telescopische ladder snel en veilig verplaatst. Dit is vooral interessant als je bewegingsvrijheid nodig hebt tijdens het werken.

Andere mogelijkheden zijn een geïntegreerde nokklem, waarmee je de telescopische ladder veilig vastzet aan het dak. Op die manier werk je nog een stuk stabieler en vlotter. Vaak betaal je voor zo’n model wat meer, maar de kans op vallen is dan ook wel een stuk kleiner.

3. De kostprijs van de telescopische ladder

Ten slotte houd je best rekening met je beschikbare budget als je een telescoopladder aankoopt. Zoals gezegd zal de uiteindelijke prijs vooral bepaald worden door de maximale lengte van de ladder, maar ook bijvoorbeeld de kwaliteit van het materiaal en de aanwezigheid van eventuele uitbreidingen.

Daarnaast is het de moeite waard om te vermelden dat niet elk merk dezelfde standaardprijzen hanteert. Bij aanbieders als Panthera, Altrex en Telesteps krijg je echter meestal een goede kwaliteit voor een redelijke prijs.

De eerste stap bij het vinden van een goede telescopische ladder is zoeken naar een speciaalzaak die je kunt vertrouwen met een breed aanbod, zoals Steigercentrum.nl. Op die manier krijg je waarde voor je geld en werk je voortaan veilig op hoogte.