De verlichting in de kinderkamer en babykamer kan een perfecte aanvulling zijn op de sfeer en een eventueel thema. Kies een leuke hanglamp of plafondlamp die perfect past in de kamer, en waar jouw kindje helemaal blij mee zal zijn. Denk ook aan een mooie figuurlamp als extra sfeerverlichting.

Jongen in grijs jasje

Hanglamp voor babykamers

Een hanglamp is perfect voor een kamer met een hoog plafond, en is te kiezen in vele verschillende soorten en maten. Een veel gezien thema in de kinderkamers en babykamers van dit moment is Safari en Jungle. De Safari hanglamp en de Jungle hanglamp van Land of Kids passen daar heel erg mooi bij. De jungle lamp heeft een groene basis en kleurrijke dieren, de Safari lamp heeft een neutrale camel kleur, en een geweldig silhouet effect waardoor wilde dieren als olifanten en giraffes op de lamp verschijnen als deze aan gaat.

Een leuke silhouet lamp

Een silhouet lamp geeft een verrassend effect wanneer je de lamp aan zet. Land of Kids maakt verschillende prachtige silhouet lampen, zoals de safari silhouet lamp, de Dandelion silhouet lamp als perfecte lamp babykamer en de dinosaurus silhouet lamp. Als voorbeeld hier de Dandelion silhouet lamp, verkrijgbaar als hanglamp en als plafondlamp. De buitenkant heeft een uni kleur, met schattige kleine witte strikjes. Zet je de lamp aan, dan verschijnt er een geweldige afbeelding van een meisje in het gras, met een paardenbloem, een boom, een poesje, vlinders en bloemen.  Ook de Safari lamp is verkrijgbaar als hanglamp en plafondlamp.

De plafondlampen van Land of Kids worden aan de onderkant afgesloten met een diffuser. Deze zorgt ervoor dat je niet direct in de lamp kijkt, en voor een gelijkmatige verspreiding van het licht. Voor de hanglampen is er een extra optie om deze diffuser mee te bestellen.

Interieur

Figuurlampen en wandlampen

Een hanglamp of een plafondlamp in de kinderkamer valt onder de categorie hoofdverlichting, noodzakelijk om voldoende licht in een leefruimte te creëren. Maar er zijn nog zoveel andere leuke en mooie soorten verlichting, met als bedoeling sfeer te brengen in een kamer. Voor een kinderkamer of babykamer zijn figuurlampen een ontzettend leuke toevoeging. Gezellig om aan te zetten tijdens het spelen of bij het lezen van een boekje. De Joseph lamp van Rose in April zet je op een tafeltje, zijn pootjes hanger er leuk overheen. Hij geeft een kind een veilig gevoel, het idee dat er altijd iemand bij ze is.

Een wandlampje is leuk voor bij het bed of bureau van je kind. Fijn zacht sfeerlicht, om bij te lezen, of om bij in slaap te vallen. Het wandlampje van Konges Slojd heeft de vorm van een schelp, gemaakt van organisch katoen op een metalen frame. De schelp wandlamp is te krijgen in drie zachte tinten; Offwhite, mint en zachtroze.