Het afgelopen jaar hebben we veel vanuit huis gewerkt, en hier zal heel waarschijnlijk komende tijd nog geen verandering in komen. Er is een groot voorkeur ontstaan voor het half thuiswerken en half op kantoor werken. Bij het idee dat je komende tijd vaker vanuit huis werkt, is het handig om een eigen kantoorinrichting te maken, zeker als je dat nog niet gedaan hebt!

 

Breng het kantoor gevoel in je huis

Ook al kun je het sociale contact van kantoor niet echt in huis halen, kan je zeker andere dingen in huis halen! Een overzichtelijke kantoor met een goede kantoorstoel is essentieel, zo voorkom je rugklachten en kan je geconcentreerd te werk.

Er zijn een aantal andere objecten die je kunt afschaffen, waardoor je meer een kantoor gevoel hebt en ook overzichtelijker kunt werken. Een whiteboard zorgt voor overzicht, je kunt er makkelijk je planning op bijhouden en is over algemeen bekend altijd wel in het kantoor te vinden. Als je geen behoefte hebt om een whiteboard aan je muur te schroeven, kan je er voor kiezen om een papergrip te installeren. Deze is makkelijk aan je muur te vestigen en wat je er aan hangt, kan je ook om de zoveel tijd verwisselen. 

Verder zijn eventuele bureau accessoires heel fijn om te plaatsen op je bureau, vooral diegene die je ook op kantoor zelf had. Hierbij kun je denken aan plantjes of foto’s. 

 

 Kies de juiste plek uit

Het is misschien lekker handig om in de woonkamer te zitten, maar het kan hier al snel druk worden. Vooral als het wat later op de middag is, de kinderen zijn thuis en er wordt gekookt. Richt daarom je kantoor in op je slaapkamer of eventueel in een andere kamer waar je je makkelijk kan afsluiten als de omgeving te druk wordt.

Buiten een rustige omgeving is het ook handig om een plek uit te zoeken met een goede netwerkverbinding en waar het netjes is. De netwerkverbinding spreekt voor zich maar een nette omgeving is belangrijker dan je denkt. Het zorgt ervoor dat je een betere concentratie kan vasthouden en organiseerder te werk kan gaan. Zorg dus bij een nette omgeving voor een ruimte waar de troep is opgeruimd.

Hoe maak ik in huis mijn eigen kantoorinrichting?

Heeft het echt nut om een thuiskantoor in te richten?

Het lijkt misschien overbodig werk, maar het antwoord is ja! Je kunt hier erg profijt van hebben. Er zijn veel bedrijven die meer willen overwegen om het thuiswerken een optie te maken, ook als het corona virus is ingedamd. Natuurlijk is het nog onduidelijk tot wanneer we verplicht thuis moeten werken. Na een jaar thuiswerken is het begrijpelijk dat de motivatie dan ook afneemt en de concentratie minder wordt. In een goede omgeving werken kan extrinsieke motivatie geven. De sociale contact die je op kantoor hebt, zou je helaas niet in huis kunnen halen, wel kan je ervoor zorgen dat het allemaal net iets minder erg is om thuis achter je laptop te zitten!