We kijken er met zijn allen misschien liever voor weg, maar ontkomen er niet meer aan. De aarde warmt op door de vele broeikasgassen die in de lucht worden opgenomen. Gelukkig zijn er steeds meer duurzame, en economisch verantwoorde producten op de markt die de opwarming van de aarde tegen gaan. Zonnepanelen zijn de laatste jaren enorm in populariteit toegenomen. Daarnaast zijn er tal van andere producten op de markt die ervoor zorgen dat je huis duurzamer en milieuvriendelijker wordt. Ben jij op zoek naar een manier om jou huis duurzamer te maken? Dan is de pelletkachel een ideale investering, op bepaalde modellen zijn zelfs subsidies beschikbaar!

Wat is een pelletkachel?

Wil jij duurzamer omgaan met warmtebronnen in jouw woning? Dan is de palletkachel een handig alternatief voor de gewone kachel. Een pelletkachel verbrand pelletkorrels en vult deze automatisch aan met behulp van een gloeispiraal en een gedoseerde luchttoevoer.  Een pelletkachel kan ingesteld worden op een door jou gewenste temperatuur en levert daardoor een veel hoger rendement dan een traditionele houtkachel of open haard. Een pelletkachel levert een rendament tussen de 80 en 97%.

pelletkachel

Voordelen van een pelletkachel

Het elektronisch regelsysteem dat in pelletkachels is verwerkt zorgt voor een optimaal verbrandingsproces. Onnodige warmte gaat daarom niet verloren. Het optimale verbrandingsproces zorgt ervoor dat er weinig stank in en rondom het huis vrijkomt. Het systeem bevat verschillende veiligheidsinstellingen: door een ingebouwd ontsteking en uitdovingssysteem kan in worden gesteld op welke tijd de kachel aan of uit moet gaan. Een volledig gevulde pelletkachel kan 1 tot 5 dagen stoken. Dit is afhankelijk van de isolatie van je huis en de temperatuur van binnen en buiten.

Warmtewisselaar

pelletkachel

Naast het verwarmen van je huis kan de warmte die vrij komt in een pelletkachel of hout kachel prima worden gebruikt om je huis te voorzien van warm water. Dit scheelt in gas kosten die worden gemaakt bij het gebruik van een cv-ketel én is een stuk beter voor het milieu. Een warmtewisselaar is een apparaat dat dat gekoppeld wordt aan een kachel, de rook die vrijkomt tijdens het verbrandingsproces wordt gebruikt om water op te warmen in een cv installatie, boiler of buffervat. Met een pomp kan het warme water vervolgens door het huis worden gepompt. Op die manier kun je het water prima gebruiken als verwarming of om mee te douchen.

Eco2all

Wil jij duurzamer omgaan met de energie die je verbruikt?  Eco2all.nl biedt verschillende oplossingen in duurzame en economische energie- en warmtesystemen. De systemen zijn in verschillende uitvoeringen beschikbaar, daarom is er voor ieder interieur wel een oplossing beschikbaar! Of je nu opzoek bent naar een pelletkachel of een houtkachel.

pelletkachel