Shutters worden ook houten binnenluiken genoemd. Een shutter is een mooie vorm van raambekleding en verkrijgbaar in diverse materialen. Horren zijn zeer handig als je frisse lucht binnen wil halen maar geen insecten. Onderstaand artikel voorziet in informatie over deze twee onderwerpen.

Houten shutter
Voor een houten shutter wordt uiteraard hout gebruikt. De meest gebruikte houtsoorten zijn lindehout, teak en eiken. Elke houtsoort heeft zijn eigen unieke eigenschappen. Elke nerf is anders bij deze houten shutters en dit creëert een uniek aspect in huis.
Een houten shutter is in diverse afmetingen en kleuren verkrijgbaar. Ook kan een shutter behandeld worden met enkel olie waardoor een natuurlijke uitstraling ontstaat.

Aluminium shutter
Een shutter van aluminium bestaat veelal uit hoogwaardig geanodiseerd aluminium en dit geeft een mat effect. De aluminium shutter is zowel voor binnen als buiten te gebruiken. Het is tevens een mooie toevoeging voor een badkamer of keuken en straalt elegantie uit.

Kunststof shutters
Dit is een shutter die gemaakt kan zijn van ABS met waterproof eigenschappen. ABS is een harde en sterke soort kunststof. PVC wordt ook vaak gebruikt en dit zorgt voor onderhoudsvrije en waterdichte shutters. Door het waterdichte aspect zijn ze uitermate goed geschikt voor vochtige ruimtes zoals badkamers.

Shutters laten plaatsen
De kosten voor het laten plaatsen van een shutter zijn divers en afhankelijk van de gekozen specialist en het type shutter. Door een specialist in te schakelen zorg je ervoor dat de kozijnen of deuren vakkundig worden opgemeten waarna de shutter op professionele wijze wordt bevestigd.

Plissé horren
Dit is een gebruiksvriendelijke hor en deze maakt gebruik van een geplisseerde gaas en een flexibel frame. Het is een makkelijk te bedienen systeem en het kan op iedere gewenste positie blijven staan. Ondanks zijn flexibiliteit is het een erg stabiel systeem. De plissé hor wordt vaak ingezet voor openslaande of dubbele deuren.

Inzethor
Je voorkomt met een inzethor het binnendringen van insecten en voorziet je woning van frisse lucht. Deze horren bevestig je door middel van een klem methode in een deur of kozijn. Heb je de horren niet meer nodig? Verwijder deze dan eenvoudig en berg hem weer op. Het voordeel van een inzethor is daarnaast dat er geen gaten geboord moeten worden in een deur of kozijn.

Horren laten plaatsen
Specialisten hebben alle expertise in huis om te zien welke hor bij je deur of kozijn past. Een hor plaatsen is vaak maatwerk omdat iedere deur of kozijn een andere maat heeft. Een specialist kan je deur of kozijn opmeten en een hor op maat vakkundig bevestigen.