De tijd dat iedere garage in Nederland standaard werd voorzien van een kanteldeur is gelukkig voorbij. Het aantal verschillende soorten garagedeuren is inmiddels flink opgelopen. Dus welke deur is nu eigenlijk het beste? Om maar gelijk met de deur in huis te vallen, er is geen beste garagedeur.

Iedereen heeft namelijk weer andere wensen, waardoor in de ene situatie de ene deur beter is en in de andere situatie de andere beter past. Maar er zijn wel een aantal garagedeuren die opvallend populair zijn. Welke dat zijn lees je in dit artikel.

Wil je een compleet overzicht van alle soorten garagedeuren? Bekijk dan dit overzicht van alle soorten garagedeuren.

Garage deuren2

Roldeuren

Roldeuren zijn van oorsprong veel toegepast op opslagboxen. Echter, er zijn ook roldeuren ontwikkeld die als garagedeur kunnen dienen. De panelen zijn daarvoor verstevigd en bij sommige modellen geïsoleerd. Het grote voordeel van roldeuren is dat ze nauwelijks ruimte innemen je garage. Bovendien klappen de panelen niet naar buiten toe open, waardoor je niet per ongeluk je auto of fiets kunt beschadigen als je de deur opent en je er te dicht op staat.

Openslaande garagedeuren

Dit type deur is met name populair bij mensen die een vrijstaande woning hebben. Je kent ze vast wel, mooie vrijstaande villa’s met een landelijke uitstraling. Voor dat type huis zijn openslaande garagedeuren eigenlijk de mooiste deuren die je kunt krijgen. Bovendien kun je met openslaande deuren de garage eenvoudig in en uit gaan doordat je daarvoor slechts één deurblad hoeft te openen.

Garage deur zwart

Zijdelingse sectionale garagedeuren

Sectionale garagedeuren worden verticaal geopend waarbij de deurpanelen direct onder het plafond worden gehangen. De variant die horizontaal opent, wordt zijdelingse sectionaaldeur genoemd. Het grote voordeel van sectionale garagedeuren die zijdelings worden geopend, is dat je de deur slechts een stukje hoeft te openen om naar binnen te kunnen gaan. Wel is het van belang dat je een van de zijmuren in de garage vrijhoudt, omdat het deurblad tijdens het openen langs de muur wordt gehangen.

Garage deur bruin

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een garagedeur?

Kijk vooral naar de manier waarop je de garagedeur gebruikt en kies de deur die daarop aansluit. Stel dat je de deur intensief gaat gebruiken, omdat je de garage vaak in en uit gaat. Dan is het verstandig om voor een model te kiezen dat je slechts gedeeltelijk hoeft te openen om de garage in te kunnen gaan. Kies bij intensief gebruik sowieso voor een deur van een topmerk zoals Hörmann. Dan weet je zeker dat je jarenlang plezier van je aankoop hebt.

Een ander aspect waarop je moet letten bij de aanschaf, zijn de garantievoorwaarden. Op het gebied van deuren voor garages zijn er namelijk veel aanbieders die met prijzen stunten, maar op het gebied van garanties en service niet zo mooi aanbod hebben. Kortom, kijk naar het totaalplaatje en baseer daar je keuze op, succes met kiezen!