Badkamerideeën, de beste tips. Ben je net begonnen met een huis zoeken, maar heb je nog geen idee over hoe je de badkamer gaat inrichten? Of heb je al een huis maar ben je je oude badkamerinrichting een beetje beu? Kijk niet verder! Hier zijn 4 beste tips voor een innovatieve en nieuwe badkamer.

Badkamer tegels

Badkamer tegels zijn een heel belangrijk aspect van een badkamer. Let bij het uitzoeken van tegels onder andere op de kleur van de tegels, dit drukt meteen een stempel op  de sfeer in de badkamer. Wit is een prachtige kleur voor een badkamer, aangezien dit een schone en neutrale kleur is. Op deze kleur ben je niet snel uitgekeken en dit creëert ook nog eens een rein gevoel. Het kan zijn dat je liever een artistieke badkamer hebt of dat je gewoon niet zo’n fan bent van wat standaard is. Uiteraard kun je in dat geval ook kiezen voor zwarte tegels of voor een ander minder veelvoorkomende kleur. Met deze kleuren creëer je een heel ander gevoel dan de reine kleur wit. Ook de vorm van de tegels kan voor een grote visuele verandering zorgen in de badkamer. Je kunt kiezen voor de standaard vierkante tegels die het meeste voorkomen, of creëer een haast futuristische uitstraling in je badkamer door driehoekige tegels te plaatsen en zo een heel ander accent op je badkamerinterieur te drukken.

Badkamer ideeën: opties voor de douche

Een douche uitkiezen is een zeer belangrijk onderdeel als je start met jouw droom badkamer ontwerpen en kan perfect helpen om de “feeling” te creëren waar je naar zoekt. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een doorzichtige douche, deze douche geeft een ruimtelijk effect aan je badkamer waardoor de badkamer groter oogt. Maar je zou ook kunnen gaan voor meer privacy als je bijvoorbeeld met een grote familie of huisgenoten thuis woont, dan begrijpen we dat je niet alles van je familie of huisgenoten wil zien. In dit geval biedt een douche met een mist effect op het glas een geweldige uitkomst. Hierdoor kan je niet gelijk in de douche kijken wat veel ongemakkelijkheden tegen kan houden voordat ze gebeuren. Ook kan dit stijlvol staan als je ervoor zorgt dat de tegels bij dit mist effect passen. Denk bijvoorbeeld aan wat grijzere tegels; dan lijkt het net alsof je in de wolken bent!

Ideeën kleine badkamer

Als je een niet al te grote badkamer hebt, moet je de beperkte ruimte ook mee in beschouwing nemen als je je nieuwe badkamer gaat indelen en inrichten. Maar er zijn perfecte opties om deze kleine kamer toch maximaal in te vullen. Er moeten hierbij wel keuzes gemaakt worden. Kies bijvoorbeeld voor een douche in plaats van een badkuip, dit zorgt ervoor dat er veel plek gewonnen kan worden. Maar ook kun je slim omgaan met de plaatsing van kastjes in de kleine ruimte. Je kan bijvoorbeeld “vliegende” kastjes hebben die je monteert aan de muur. Deze kunnen boven je wastafel worden gehangen, wat zorgt voor extra opbergplek. Hierdoor kan je nog steeds veel kleding of andere spullen bewaren in een relatief kleine plek. Overigens is het tegenwoordig helaas lastiger om materialen te vinden voor een badkamer, wat wel weer betekent dat je met een kleine badkamer (en het ontbreken van het benodigde bouwmateriaal) veel geld en tijd kan besparen.

Badkameridee opgedaan? Meten is weten!

Als je niet de oppervlakte van je badkamer meet, kan je ook niks inplannen. Zie je bijvoorbeeld de meest fantastische douche of wastafel, maar weet je niet precies de breedte en lengte van je badkamer, dan loop je het risico dat je deze prachtige onderdelen niet kunt plaatsen. Er is ook wel het gezegde “meten is weten” wat heel goed toe te passen is op een situatie zoals deze. Ook voor het plannen is het handig om de oppervlakte te weten, zo weet je perfect welke spullen wel zouden passen en welke niet, en zou je ook al een schets kunnen maken hoe je badkamer eruit gaat zien. Ook je badkamer opvullen met andere accessoires, zoals wanddecoratie, is een perfect idee!

Hopelijk heb je mede dankzij dit blog wat leuke badkamer ideeën opgedaan voor als je je huidige badkamer gaat verbouwen, of een badkamer in een nieuwbouwwoning vorm gaat geven. Veel succes en plezier!