Ben je onlangs verhuisd en overweeg je het geven van een housewarming party? Dan is het wel belangrijk dat je goed voorbereid bent zodat de housewarming party een succes wordt. Als je doorgaat met lezen tref je hieronder 5 tips voor het organiseren van een housewarming party.

Tip 1: Kies een datum

Je gaat een geschikte datum moeten prikken om je gasten uit te nodigen, feestversiering te kopen en drinken en hapjes te regelen. Overweeg om de housewarming party in het weekend te doen.

Tip 2: Stel een gastenlijst op

Bepaal wie je allemaal uit gaat nodigen op de housewarming party zodat je een duidelijk beeld hebt van het aantal personen die komen. Zo kan je ook nagaan hoeveel drank, hapjes, tafels en stoelen je nodig hebt.

Tip 3: Nodig de gasten uit 

Nu je bepaald hebt wie je allemaal gaat uitnodigen kan je de gasten ook daadwerkelijk uitnodigen. Er zijn verschillende manieren om je gasten uit te nodigen, waaronder een ouderwetse uitnodiging sturen, het aanmaken van een Facebookevenement of het creëren van een WhatsApp groep.

Tip 4: Kies een thema

Bepaal het thema van de housewarming party zodat je feestversiering kunt kopen. Je kunt kiezen voor een neutraal thema of een specifiek thema. Het is wel cruciaal dat je een thema uitkiest die toegankelijk is voor je gasten.

Tip 5: Doe de inkopen

Doe alle inkopen voor de housewarming party en bepaal of je alleen fris gaat serveren of ook wijn, bier en andere alcoholische dranken. Kies ook de snacks uit, waarbij je kunt denken aan nootjes, chips, borrelhapjes of een heel buffet. 

Tip 6: Binnen of buiten feesten?

Wordt de housewarming party binnenshuis of buiten gehouden? Zo kan je rekening houden met het weer en jezelf goed voorbereiden bijvoorbeeld door het regelen van een overkapping en leuke feestversiering. Daarnaast kan je zo bepalen waar je tafels en stoelen gaat plaatsen. Ga naar een feestwinkel of webshop in feestartikelen om alle versiering voor een geslaagd feest in huis te halen.

Ga je binnenkort een housewarming party geven, dan is het verstandig om de bovenstaande tips in acht te nemen zodat je van een knallend feest verzekerd bent.