Als er een markt is die vaak verandert, is dat wel die van keukens. De trends voor deze ruimte verspringen vaak en zijn enorm breed. Door trends te combineren en er je eigen twist aan te geven, creër je eenvoudig een unieke keuken.

Hoewel het natuurlijk veel makkelijker is om een nieuwe keuken te bouwen met de nieuwste trends én de eigen invulling in het achterhoofd, is het wel een ingreep met een prijskaartje wat flink kan oplopen. Daarom is raadzaam om ook te kijken naar de mogelijkheden rondom restyling, want een nieuwe kastdeur is natuurlijk veel vriendelijker voor de portemonnee dan een heel nieuw keukenblok.

De juiste materialen zijn essentieel

Aangezien de keuken het hart van jouw huis is, is het ontzettend belangrijk dat deze mooi oogt en gebruiksvriendelijk is. Daarom is het belangrijk dat je materialen kiest die wel tegen een stootje kunnen. Een mooi voorbeeld hiervan is messing, iets wat je kunt gebruiken bij het metalen uiterlijk van een industriële keuken.

Daarnaast zijn houttinten ook weer van de partij in het lijstje keukentrends van dit jaar. Houttinten zijn vooral wat warmere tinten, zoals je deze zult kennen van keukens uit de jaren 50 en 60. Dit geeft een natuurlijke uitstraling aan je keuken, zeker als je houttinten combineert met items als ronde of ovale tafels.

Ook marmer is helemaal trendy in de keuken. Deze steensoort zorgt ervoor dat jouw keukeneiland dadelijk het toppunt van luxe is. Gelukkig is het niet alleen puur marmer wat hier erg gewild is, want soortgelijke ontwerpen met composiet of keramiek spreekt vele interieurliefhebbers ook aan.

Ga helemaal los met kleur

Je keuken mag gezien worden! Daarom is het belangrijk dat deze ook interessant oogt, en hoe kun je dit nou beter realiseren dan met een mooie combinatie in kleuren? Denk hierbij aan kleuren die complementair zijn ten opzichte van de gebruikte materialen, zodat de keuken geen eenheidsworst wordt.

Een kleurtype wat het de laatste tijd steeds beter doet, zijn pasteltinten. Deze tinten zag je al steeds vaker terugkomen in woonkamers, badkamers en slaapkamer, maar nu is het ook de beurt aan de keuken. Hier doen vooral kleuren als lichtblauw en mintgroen het goed, vooral als dit gecombineerd kan worden met de juiste materialen en elementen.

restylen keuken

Verlichting speelt altijd een rol

Natuurlijk speelt licht ook een ontzettend belangrijke rol voor de sfeer in de keuken. Met het juiste lichtplan, dat een goede verdeling heeft tussen basis-, werk- en sfeerverlichting, kun je de keuken namelijk veel groter laten ogen.

In het kader van duurzaamheid en gemak kiest men hier ook steeds vaker voor LED verlichting. Dit is natuurlijk een product dat breed ingezet kan worden. Denk hierbij aan de lampen in het plafond, voor op het werkblad of kastverlichting, wat een uitkomst biedt voor die donkere lades. Met tal van verlichtingsopties kun je zeker vooruit. Een een partij als letsleds.nl kan je hiermee verder helpen.