De dagen worden weer langer en alles staat in de groei en de bloei: de zomer komt er weer aan! Dit is de perfecte tijd om bezig te gaan met de tuin. De tuin kan immers een plek zijn waar je helemaal tot rust komt. Of je nu een grote tuin hebt of een klein balkonnetje, er zijn talloze manieren om van jouw buitenruimte optimaal te benutten.

1. Creëer comfortabele zitruimtes

Jouw tuin is het verlengstuk van je huis, dus comfort mag niet ontbreken. Investeer in een comfortabele tuinset. Kijk goed naar wat past bij de stijl van je woning en de beschikbare ruimte. Zorg ervoor dat er genoeg zitruimte is als er familie of vrienden op bezoek komen, en vergeet ook niet een fijne plek om te liggen, te lezen of zelfs te dutten in de zon. Leuke outdoor kussens, dekens en een hangmat kunnen extra comfort en gezelligheid bieden.

2. Zorg voor schaduw 

Zonwering

Hoewel iedereen af en toe wel houdt van een beetje zonneschijn, is het ook belangrijk om schaduwrijke plekken in je tuin te hebben. Dit is vooral belangrijk tijdens de heetste uren van de dag, of als je gevoelig bent voor de zon. Overweeg een zonnescherm op te hangen, dit creëert schaduw en zorgt ervoor dat je woning koel blijft. Meer weten over zonneschermen? Lees meer

3. Breng sfeerverlichting aan

Verlichting speelt een belangrijke rol bij het creëren van de juiste sfeer, vooral als je ook in de avond in je tuin wilt genieten. Hang sfeervolle lampionnetjes op, installeer zonne-energie tuinlampen langs het pad, of koop een aantal mooie kaarsen en plaats deze op een ronde schaal op de tafel. Goede verlichting maakt je tuin niet alleen gezellig en gastvrij, maar geeft ook een stukje veiligheid. 

4. Haal de natuur in huis

Insecten hotel

Creëer een gastvrije omgeving voor vogels, bijen en vlinders door planten te plaatsen en nestkasten en insectenhotels te plaatsen. Het zal ervoor zorgen dat je tuin tot leven komt. Planten brengen niet alleen sfeer maar absorberen ook kooldioxide en geven zuurstof af, waardoor ze de lucht zuiveren.                                                                                                                                                                         

5. Voeg kleur toe

Geef je tuin leven en persoonlijkheid door kleur toe te voegen. Dit kan door kleurrijke planten en bloemetjes te plaatsen. Maar ook door kleurrijke tuin accessoires zoals gekleurde bloempotten, tuinmeubels of zelfs een felgekleurde muur.