Wat is Wabi Sabi?

Wabi Sabi is een Japanse levensfilosofie, maar wanneer je aan een Japanner vraagt wat Wabi Sabi is, weet je het waarschijnlijk nog niet. Het is een concept dat lastig in woorden te omschrijven is, omdat het hun levenshouding is. Wabi Sabi gaat om dingen weglaten, de schoonheid van imperfectie, niet compleet zijn en de kracht van vergankelijkheid. De trend/levenshouding volgt niet de standaard regels. Dit zie je terug door middel van a-symmetrie, minimalisme, soberheid en werken met verschillende structuren en vormen. Het kent een grote voorliefde voor de natuur en de processen die hier bij horen zoals ouder worden. 

Wabi Sabi interieur

Wanneer je een Wabi Sabi interieur wilt moet je imperfectie accepteren, want dat is namelijk waar Wabi Sabi om draait. Maar hoe pas je dit toe in jouw interieur? Wij geven jou de beste tips! 

Wabi Sabi muren

wabi sabi muur

Op zoek naar het perfecte behang of naar de mooiste verfkleur? Doe geen moeite meer, want dat is niet nodig voor een Wabi Sabi interieur. Heb je een baksteenmuur of betonmuur? Laat het lekker zo! Denk je dat die afgebladderde verf echt niet meer kan? Bij Wabi Sabi kan het wel.

Imperfecte materialen

In een Wabi Sabi interieur wordt er overal gebruik gemaakt van robuuste materialen zoals steen, beton en hout. Deze materialen zijn helemaal super als ze ook nog wat beschadigd zijn. Imperfectie en a-symmetrie is helemaal in stijl. Ideaal want je oude beschadigde spullen passen gewoon bij de rest en je kunt bij de kringloopwinkel shoppen, want ook al is het iets beschadigd, maakt dat niet uit. Dit past ook bij de liefde voor de natuur want door tweedehands te kopen en je oude spullen langer te gebruiken ben je duurzaam bezig. 

Meubels en accessoires in stijl

wabi sabi asseccoires

Als je meubels en accessoires ziet die je mooi vind, maar normaal nooit bij elkaar in een ruimte zou zetten omdat ze een andere stijl hebben, doe het dan nu vooral wel. Omdat Wabi Sabi streeft naar imperfectie kunnen alle soorten interieurstijlen door elkaar. Een retro bank, met een industriële salon tafel en een bakstenen muur, perfect imperfect! Je kunt dus precies doen waar jij zin in hebt en wat jij mooi vindt. 

Met de Wabi Sabi trend ben je goed bezig, want je koopt minder daarmee bespaar je geld en zorg je voor een duurzamer leven. Wabi Sabi is een levenshouding die toe te passen is in heel je leven en dus ook je interieur. Een Wabi Sabi interieur is goed te combineren met andere interieur trends. Weet je niet met welke trend je Wabi Sabi wilt combineren? Kijk dan eens naar de woontrends van 2022.