Er komt altijd wel een tijd waarin je je kozijnen een keertje moet vervangen. Maar is het dan slimmer om voor kunststof of juist voor houten kozijnen te kiezen? In dit artikel zetten wij de verschillende voordelen van kunststof kozijnen voor je op een rijtje!

Voordelen van kunststof kozijnen

  • Het weer doet ze niks, kunststof kozijnen kunnen heel goed tegen warmte en ook tegen vochtigheid. Ze blijven in een mooie staat wat voor weer of wind ze ook mee te maken krijgen. Ook werkt de kunststof isolerend zodat jij minder hoeft te stoken en er nog steeds lekker warmpjes bij kan zitten. Bespaar je meteen ook wat geld mee!
  • Reguliere kozijnen zijn minder bestand tegen inbraak dan kunststof kozijnen. Oftewel ze voegen toe aan jouw veiligheid in huis!
  • Ook zeker een voordeel die niet vergeten mag worden is dat kunststof kozijnen goed geluid tegen houden en een stuk brandveiliger zijn dan houten kozijnen.
  • Met kunststof kozijnen kun je heel erg lang doen. Als je ze eenmaal hebt hoef je ze vaak nooit meer te vervangen, de waarde van je huis gaat daarbij ook omhoog omdat ze in hun mooie staat blijven.

Voordelen kunststof kozijnen

Maar, zijn er dan ook nadelen?

De eerste aanschaf van kunststof kozijnen is prijziger dan reguliere houten kozijnen. Maar op langere termijn is het maar de vraag of je goedkoper uit bent met houten kozijnen. Houten kozijnen kosten meer onderhoud, en ze gaan minder lang mee door regen en het natuurlijke slijten van het hout. Daarom moet je ze vaker vervangen of in ieder geval jaarlijks verven. Daarbij isoleren ze minder en raak je dus ook stookkosten kwijt. De aankoopprijs is natuurlijk niet het enige waar je aan moet denken, onderhoud is iets wat uiteindelijk misschien wel meer kosten met zich meebrengt op het gebied van houten kozijnen.

Waar je bij een houten kozijn ongeveer jaarlijks moet verven kun je natuurlijk wel van kleur wisselen. Bij kunststof kozijnen kan dit niet, dus moet je wel goed nadenken over de keuze die je maakt qua kleur en styling zodat je tevreden bent met het resultaat!

Schroom je daarom ook niet om een offerte aan te vragen, zo weet je waar je aan toe bent en kun je daarmee verder tot een keuze komen om je huis een mooie upgrade te geven! Ben je bezig met een grote verbouwing? Lees dan ook dit blog over het plaatsen van een nieuwe dakkapel!

Kunststof kozijnen