Als je van plan bent om een nieuwe dakkapel te plaatsen zijn er verschillende dingen waar je op moet letten. Niet alleen prijs, maar ook of je bijvoorbeeld een bouwvergunning nodig hebt. Daarom in dit artikel wat tips waar je op moet letten bij het plaatsen van een nieuwe dakkapel (zie Dakkapel.net).

De vorm van de dakkapel

Er zijn heel veel opties binnen de vormen van een dakkapel. Je kunt het zo gek niet bedenken, van ronde ramen tot een dakkapel met een rieten dak, het is allemaal mogelijk! Een dakkapel valt natuurlijk best op, en is het daarbij dan ook logisch dat jij graag een mooie of unieke optie vindt waar je tevreden mee bent.

Er is ook een mogelijkheid om een van te voren al in een fabriek gemaakte dakkapel te plaatsen. Dit heet een prefab en kan soms goedkoper zijn dan een maatwerk dakkapel. Er worden verschillende afmetingen en kleuren versies gemaakt in de fabriek, waarbij je een kans hebt dat het niet helemaal zal passen. Als je liever een eigen origineel ontwerp zou willen hebben is een prefab waarschijnlijk niet de optie voor jou.

dakkapellen

Welk materiaal voor je dakkapel?

Dakkapellen kunnen van veel verschillende materialen gemaakt worden, waar dan ook wel een prijsverschil bij komt kijken. Je hebt zink dakkapellen, die een erg moderne look geven maar dan ook wel erg duur zijn. Een kunstof dakkapel is dan een goedkope optie met nog steeds een moderne uitstraling. Wil je graag een rieten dakkapel? Deze zitten zeker vol karakter en geeft daarbij ook nog eens toegevoegde waarde aan je woning. Waar je wel goed op moet letten is dat de nieuwe dakkapel brandwerend is zodat je geen problemen krijgt. Een andere klassieke optie is een houten dakkapel.

dakkapel plaatsen

Heb je een vergunning nodig?

Voor veel grote bouwprojecten zoals een tuinkamer of aanbouw zijn vaak een bouwvergunning nodig. Als je een dakkapel wilt plaatsen heb je deze in de meeste gevallen niet nodig! Hierdoor kan jij alsnog een mooie toevoeging, meer ruimte en een bak met licht aan je huis toevoegen!

Hopelijk heb je met dit artikel een idee gekregen over verschillende dakkapellen en ben je zelf misschien geïnspireerd voor een mooie nieuwe dakkapel!