De afgelopen jaren heeft de koele neutrale kleur geregeerd als de kleuren koning van Pinterest, Instagram en talloze interieur blogs. interieurarchitecten hebben grijs aangeprezen als de perfecte neutrale kleur omdat het compatibel is met bijna elke andere kleur en het gemakkelijk in elke inrichtingsstijl past. Dit is dus een keer wat anders dan wit maar heeft wel nog steeds een schone en rustige uitstraling. Daarbij is het veelvuldig te gebruiken in verschillende ruimtes. Of je nu voor een bohemian balkon gaat of voor een scandinavische badkamer, grijs zal je overal in terug vinden of zelf kunnen toevoegen.

Daarbij kan je grijs gebruiken als een hoofdkleur voor in je woning, maar het is juist ook heel mooi als subtiel extra kleurtje.

 

Zowel een warme als koude kleur

Hoewel grijs vaak wordt geassocieerd met een industriƫle stijl, kunnen sommige neutrale tinten even zacht en organisch zijn. Er is namelijk een mega assortiment in verschillende tinten grijs waardoor je er zelf voor kan kiezen of je voor een warmere of koudere kleur grijs gaat. Juist omdat er zoveel verschillende tinten zijn kan je het ook als klein detail inbrengen, zelfs bij een retro interieur. Door grijs te combineren met de juiste kleuren, kan je ervoor zorgen dat een kleine ruimte, groot gaat ogen en een grote ruimte juist klein. Dit kan je doen in de vorm van accessoires maar ook als muurverf.

 

Kies de juiste kleur grijs

Tegenwoordig is grijs ook zeer gewild in de decoratie van keukens. Op deze manier krijg je een trendy en tijdloze keuken. Zeker wanneer je wit en zwart zat bent, is het hebben van een grijze keuken, een goede middenweg. Maar hoe kies je de juiste schaduw? Nogmaals, de kwestie van natuurlijk licht is relevant, net als de grootte van je keuken: hoe kleiner en donkerder deze is, hoe lichter de grijstint die je moet gebruiken om deze te versterken. Ben je nog steeds dol op donkergrijs? Zet lichtgrijs op de onderkasten en donkerder op bijvoorbeeld een kookeiland.

Als je het toch te veel vindt, kan je ook voor voor een grijs keukenblad gaan.