Ben je geïnteresseerd in een vrijstaand veranda of heb je al een veranda? In deze blog wordt er uitgelegd wat een vrijstaande veranda is, en hoe je deze kan inrichten. Hierdoor kun je een gezellige plek creëren in jouw tuin.

De ideale oplossing voor elke tuin!

Een vrijstaande veranda is, zoals de naam al zegt, een veranda die vrij staat. Deze worden meestal al compleet geleverd zodat je je geen zorgen hoeft te maken voor de opbouw ervan. De veranda’s zijn verkrijgbaar in verschillende maten, kleuren, gootsierlijsten en dakbedekkingen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een vrijstaande veranda met een schuifwand, of een veranda met LED verlichting. Daarnaast is de maat van de veranda natuurlijk het belangrijkst. Doordat een vrijstaande veranda in veel verschillende maten verkrijgbaar is, kun je de veranda perfect in de stijl van jouw tuin laten passen.

Hoe stijl jij jouw vrijstaande veranda?

Wil jij nou een vrijstaande veranda kopen? Dan is het verstandig om te kijken hoe groot de veranda moet worden. Wanneer je dat hebt bekeken, kun je je gaan bezighouden met het ontwerp ervan. De vrijstaande veranda’s zijn beschikbaar in kleuren zoals antraciet, crème wit en wit. Zo kun je de veranda laten aansluiten op andere tuinmeubelen zodat de tuin ingericht wordt zoals jij dat wilt.

Na het kiezen van de kleur kun je een keuze maken uit verschillende dakplaten. Je kunt dan kiezen uit helder of opaal polycarbonaat. Opaal polycarbonaat laat minder licht door dan helder polycarbonaat. Hierdoor geeft het dus ook een betere bescherming tegen het felle zon. Daarnaast kun je een vrijstaande veranda zelf nog helemaal aanpassen, zo kan je zijwanden, schuifwanden en de ledverlichting kiezen.

Interieur dat past bij de kleur!

Het ziet er erg mooi uit wanneer je de kleuren van de tuinmeubelen combineert met de vrijstaande veranda. Zo moet je bijvoorbeeld voorkomen om dezelfde kleur meubelen als die van de vrijstaande veranda te pakken. Kies bijvoorbeeld voor een mooi contrast zoals een antraciet veranda en  zwarte tuinmeubelen.

Wat kan je allemaal onder een vrijstaande veranda plaatsen?

Onder een veranda kan je verschillende attributen plaatsen. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Een loungebank: ideaal om even tot rust te komen en te kunnen genieten van je tuin.
  • Een barbecue: erg geschikt om onder een veranda te plaatsen, zo kun je gedurende de wat koudere dagen ook nog genieten van een lekker stuk vlees van de barbecue.
  • Een eettafel: een eettafel is de ideaal te combineren met een barbecue.
  • Plantenbak: dit is de ideale decoratie voor de veranda, zo kun je een bloempot binnen de veranda plaatsen of er buiten.

Een vrijstaande veranda maakt jouw tuin de ideale plek om overdekt te genieten van de natuur. Voor de veranda inrichting kun je kiezen voor verschillende elementen waarmee je jouw vrijstaande veranda onderdeel laat worden van jouw ideale tuin. Je kunt kiezen uit verschillende kleuren, maten, wanden en stijlen vrijstaande veranda’s. Zo is er een vrijstaande veranda die perfect aansluit bij jouw veranda-wensen. Wil je meer wooninspiratie? Bekijk dan ook een van onze andere blogs, zoals ons eerdere blog over veranda inrichten.