Heb jij al mooie planten en tegels uitgezocht voor je tuin? Dit is vaak het eerste waar mensen aan denken bij het inrichten van de tuin, maar wat een tuin helemaal afmaakt zijn de meubels. Je tuinmeubels geven sfeer een een bepaalde stijl aan je tuin. In dit artikel gaan we verder in op de mogelijkheden binnen tuinmeubels. Tuinmeubels tuin sets

Tuinsets

Vind je het lastig om keuzes te maken? Dan wordt de keuze vaak al een stuk makkelijker gemaakt doordat er verschillende sets worden aangeboden. Er zijn verschillende tuinsets, zoals:

  • Loungesets
  • Tuinsets
  • Barset
  • Sofaset

Sets zijn ideaal omdat er al een samenstelling is gemaakt. Bij een loungeset en sofa set bestaat deze set vaak uit een bank of een loungestoel en een bijzet tafel. Het voordeel hiervan is dat de meubels al in de dezelfde stijl zijn en zo ook goed bij elkaar passen. Je kan ook gemakkelijk zien hoe verschillende meubels bij elkaar gaan staan.

Een barset is net iets anders. Bij deze set zie je vaak een hoge tafel met stoelen waarbij ze kunnen variëren in verschillende stijlen. Je kan kiezen voor een industriële stijl, een landelijke stijl, natuurlijke stijl enz. Iedereen heeft een andere smaak en wil een andere stijl in hun tuin hebben dus de keuze is hier heel afhankelijk van.

Tuinmeubels tuinset

Tuinmeubels voor in de zomer

Heb je een grote tuin en vindt je het heerlijk om in de zon te liggen? Dan is een daybed of een ligbed een leuke optie. Je kan hiermee altijd van het mooie weer genieten en het ziet er ook nog eens leuk uit. Ligbedden kunnen vaak in alle tuinen wel worden geplaatst. Daybedden zijn vaak een stukje groter dus dit bed is meer geschikt voor een grotere tuin.

Tuinmeubels ligstoelen

Welke accessoires kan ik het beste kiezen?

Natuurlijk zijn de accessoires in een tuin net zo belangrijk als de meubels. Ook de accessoires geven een duidelijke stijl af en kunnen de stijl van de meubels helemaal afmaken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan lampen. Vooral ‘s avonds kun je een gezellige plek creëren door de juiste lampen te plaatsen. Een ander element dat belangrijk is als de zon weer begint te schijnen; is een parasol. Een parasol is een groot en aanwezig onderdeel in je tuin, maar is wel handig als je de hele dag in de tuin wilt blijven zitten. Vaak kun je parasols in verschillende kleuren vinden dus let er wel op dat de kleur van de parasol bij de rest van je tuinmeubels past.

Tuinmeubels

Er zijn heel veel mogelijkheden bij het bepalen van je tuinmeubels, bijvoorbeeld SUNS geeft veel mogelijkheden voor het inrichten van je tuin. Probeer creatief te zijn en kies de meubels die helemaal bij jouw stijl passen. Hopelijk heb je genoeg inspiratie en ideeën gekregen van dit artikel en we wensen je veel succes bij het samenstellen van je tuin.