Kan jouw woonkamer wel een update gebruiken? Je brengt de helft van de tijd in je woonkamer door en het is dan ook belangrijk dat de kamer een goede sfeer uitstraalt. Het inrichten van een woonkamer kan nog wel eens een hele uitdaging zijn. Je kunt kiezen uit verschillende stijlen, kies je voor modern, romantisch of juist klassiek?  Er zijn talloze mogelijkheden, je kunt de woonkamer helemaal inrichten naar jouw stijl, maar er dient ook rekening gehouden te worden met de andere gezinsleden. Lukt het je niet helemaal om de woonkamer gezellig te maken? Wij delen een paar handige tips met je zodat jij straks.

Mooie kleurcombinaties

Kleur bepaalt de sfeer in de kamer. Gebruik je zachte tinten in de woonkamer, dan straalt dit rust uit. Heb je juist donkere kleuren op de muur, dan krijg je het gevoel van gezelligheid. Om te zorgen dat je woonkamer rust uitstraalt, kun je kiezen voor blauwe en paarse kleuren. Deze kleuren brengen je namelijk in een rustige stemming. Maar ook van natuurlijke kleuren kom je heerlijk tot rust. Deze tinten zijn goed te combineren met bijvoorbeeld meubels in massief hout. Donkere kleuren in de woonkamer zorgen juist voor een warme sfeer. Maak de kamer gezellig met accessoires in accentkleuren, deze springen er echt uit in een donkere kamer. Let er wel op dat sommige kleuren de woonkamer kleiner doen lijken, maar er zijn ook kleuren die er juist voor zorgen dat de kamer groter en lichter lijkt.

Bank woonkamer

Textiel in de woonkamer

Het toevoegen van een groot vloerkleed of zachte kussens zorgen voor een gezellige uitstraling in de woonkamer. Het voordeel aan deze textielproducten is dat je ze altijd gemakkelijk kunt vervangen of verplaatsen. In de winter wil je misschien een zacht vloerkleed, maar in de zomer kun je kiezen om dit kleed te vervangen of zelfs helemaal weg te halen. Sierkussens zijn ook niet meer weg te denken uit ons interieur. Je kunt deze kussens in allerlei verschillende kleuren toepassen om de woonkamer op te vrolijken. Als je je woonkamer een luxe uitstraling wilt geven, kun je donkere kussens gebruiken. Deze sierkussens zorgen voor een gezellige sfeer in de woonkamer.

Decoratie woonkamer

Accessoires

Het toevoegen van accessoires geeft de woonkamer een persoonlijk tintje. Je maakt de woonkamer helemaal af met het toevoegen van de juiste decoratie. Denk bijvoorbeeld eens aan mooie beeldjes of kleine vaasjes. Maar ook grote elementen kunnen prachtig staan in de woonkamer. Denk hierbij aan grote fotolijsten of schilderijen. Het toevoegen van kaarsen aan de inrichting van de woonkamer zorgt ook voor veel sfeer en gezelligheid. Zeker in de wintermaand zijn kaarsen onmisbaar in je huis. Waar in de zomer luchtige geuren het erg goed doen, kun je in de wintertijd kiezen voor warme geuren zoals kaneel.

Meer lezen over hoe je warme kleuren in de woonkamer kunt verwerken? Lees onze andere inspirerende blogs.