Er zijn heel veel stijlen die je kunt kiezen voor je interieur. Veel stijlen zijn geïnspireerd op culturen afkomstig uit de hele wereld. Dit artikel gaat over de verschillende internationale invloeden op je interieur.

Houten meubels

Aziatische invloeden

Veel mensen willen graag een element terug laten komen in het interieur die betrekking heeft op bijvoorbeeld de verre reizen die ze hebben gemaakt. Een veel voorkomende bestemming reis is Azië. Om deze invloed terug te laten komen in je interieur kun je het beste kiezen voor natuurlijke materialen. Er wordt bijvoorbeeld veel gewerkt met linnen en goud. Een kleur die veel terug komt in deze cultuur is rood maar ook ander felle kleuren zoals oranje, geel of roze. Je kan ervoor kiezen om een subtiel accent op deze cultuur te leggen in je interieur door bijvoorbeeld te kiezen voor een beeldje of een keurrijk kussen. Wil je nu echt dat deze invloed duidelijk terugkomt in je woning? Dan kun je ervoor kiezen om meubels afkomstig uit dit land te gebruiken, zoals een Chinese bruidskast. Een Chinese kast onderscheidt zich door de felle kleuren en door het gebruik van metalen of goud. Door het gebruik van dit meubelstuk heb je een echte eyecatcher in je interieur.

Kleurrijk interieur

Europese invloeden

Europa bestaat uit verschillende landen met allemaal een eigen cultuur. Dit zorgt ervoor dat ook de interieurstijlen ver uit elkaar lopen.

Een hele populaire stijl is de bohemian stijl. Deze stijl is voornamelijk geïnspireerd door de Ibiza stijl en komt ook gedeeltelijk terug in Italië. De stijl staat voornamelijk bekend om de relaxte uitstraling en het combineren van verschillende materialen, kleuren, planten en stoffen. Houdt de materialen die je gebruikt ook zo natuurlijk mogelijk. Een perfecte stijl die past bij de warme klimaten.

Een andere stijl die veel voorkomt is de Scandinavische stijl. Deze stijl staat juist voor rust en neutrale kleuren zoals wit en crème. Probeer je inrichting bij deze stijl zo minimalistisch te houden. Je kan hierbij ook veel gebruik maken van natuurlijke materialen, zoals hout en wol.

Scandinavisch interieur

Er zijn veel stijlen en culturen die je terug kan laten komen in je interieur. Wil je een stijl graag terug laten komen omdat je er ooit op vakantie bent geweest of vind je de cultuur gewoon heel mooi. Er zijn veel keuzes om het interieur samen te stellen die bij je past. Hopelijk heb je meer inspiratie gekregen uit dit artikel en we wensen je veel plezier bij het inrichten van je woning.