Jezelf verkleden is al ontzettend leuk. Maar iets wat vaak nog leuker is, is samen verkleden als duo of groep. Je valt erg op als je met z’n tweeën of met een groepje allemaal hetzelfde eruitziet, iedereen weet gelijk dat je bij elkaar hoort. In dit blog lees je over de tofste duo en groep verkleedideeën en de nieuwste trends van dit jaar.

Als bekende duo’s verkleden

Door als duo verkleed te gaan, val je op tussen andere feestgangers tijdens Carnaval, Halloween of op een themafeestje. Er zijn een hoop creatieve duo verkleedpakken waar je uit kan kiezen. Bekende duo’s vallen vaak goed in de smaak. Zo kan je bij jouw lokale feestwinkel bijvoorbeeld op zoek gaan naar de outfits die gebaseerd zijn op een bekende film/serie:

Als je met een grote groep bent, maar ook als je als duo, is Gru en een of meerdere minions erg leuk. Als Gru heb je alleen iemand met een kaal (nep)hoofd nodig en een grijze sjaal met een zwart jasje. Voor de minions zijn er een hoop leuke minion pakken te vinden. Tijdens carnaval 2023 waren Gru en zijn minions erg populair onder groepen vrienden en koppels.

Wil je echt origineel zijn en vind je het geen probleem om je gezicht in groene kleur te schminken? Dan vormen Sherk en Fiona kostuums misschien wel perfecte duo outfit voor jou en je mede feestganger. Een ding is zeker; je valt erg op met dit pak, en iedereen zal jullie herkennen als duo dat bij elkaar hoort.

Harry Potter en Hermione Granger is een leuk verkleedidee voor duo’s bestaande uit een man en vrouw. Er zijn veel Harry Potter fans die deze matchende Harry Potter kostuums zullen herkennen of willen dragen. Dit duo verkleedidee is perfect als jij jezelf hier ook onder categoriseert!

Een all-time favourite wat betreft verkleedkleding zijn smurfenpakken. Het maakt niet uit met hoeveel mensen je bent, de smurfen zijn altijd leuk. De smurfen vormen dus zeker niet alleen een geschikt verkleedidee voor duo’s, maar bieden ook voor grotere groepen een mooie uitkomst. Zorg er wel voor dat er een grote smurf bijzit die de ‘leider’ is van de groep.

Mario en Luigi zijn al erg lang heel populair. Vooral als duo is het leuk om zo verkleed te gaan omdat iedereen gelijk ziet dat jullie bij elkaar horen.

Misschien wel het meest iconische Nederlandse duo ooit zijn buurman en buurman. Deze onhandige mannen vormen de ideale inspiratiebron voor verkleedkleding voor duo’s die zelf ook niet heel handig zijn, zowel voor jongens, meiden en koppels. Buurman en buurman is een heel makkelijk in elkaar te zetten. Het enige dat je nodig hebt zijn twee mutsen, een gele en rode trui en gereedschap.

Ben je op zoek naar een Halloween kostuum voor koppels? Ook dan zijn er talloze leuke opties om uit te kiezen! Denk hierbij bijvoorbeeld aan vampier, gothic, duivel en monnik.

Carnaval kostuum voor een groep

Hierboven hebben we een aantal leuke verkleedideeën genoemd voor duo’s, maar ook groepen. De leukste opties voor grotere groepen zijn wat ons betreft toch wel de minions, de smurfen en de teletubbies. Ook een groep stormtroopers (Star Wars) of de familie Flinstone, zullen indruk maken.

Conclusie

Als je echt op wil vallen en indruk wil maken met Carnaval of Halloween, dan is het dragen van hetzelfde soort verkleedpak met een groep of als duo dé manier om dat te doen. Of je nu kiest voor een bekend personage uit een film of serie, of gewoon matchende outfits binnen een bepaald thema bij elkaar zoekt (zoals jaren 20 kleding, foute party outfits of Halloween kostuums); er zijn talloze leuke opties om uit te kiezen. Dus verzamel al je vrienden en zoek een leuk thema uit waar jullie tijdens het volgende feestje met zijn allen in gaan shinen!