Woontrends banken 2019Een huis zonder decoratie is eigenlijk een feest zonder slingers, met decoratie laat je je woonkamer leven. Een nadeel van decoratie is dat het de kamer druk laat voelen en dat wil je absoluut niet hebben in je kleine woonkamer, studentenkamer of kleine slaapkamer. In dit blog geven we jou de beste tips om dit probleem te voorkomen. In iedereen schuilt wel een kleine kunstenaar dus laat jouw creativiteit erop los of laat je door ons inspireren.

Kleuren in je kamer

Het begint allemaal met het kleurenschema van de kamer. Kies je voor lichtere kleuren in een kleine kamer dan creëer je al snel een ruimtelijk effect. Met een ruimtelijk gevoel gaat decoratie minder snel het idee geven dat de kamer druk aan voelt. Ben je toch van plan (donkere) kleuren toe te gaan passen, bedenk dan dat je hiermee verschillende emoties wekt die de sfeer in de kamer sterk kunnen beïnvloeden. Wil je hier meer over lezen, bekijk dan onze tips over kleuren in je kamer.

Een kleine kamer

Wat is nou eigenlijk klein? Dat is natuurlijk een moeilijk te beantwoorden omdat dit iets persoonlijks is. Om deze reden gaan we proberen zo goed mogelijk met verschillende foto’s jou te helpen met het inrichten van decoratie in een kleine kamer. Een groot gedeelte van de Nederlanders heeft een kleine kamer en weet al snel niet hoe zij hun kamer kunnen decoreren. Het is namelijk zo dat er al snel gedacht wordt dat decoratie in een kleine kamer de ruimte al snel vol laat lijken. Dit gebeurt alleen wanneer er gebruik wordt gemaakt van verschillende soorten decoratie met verschillende kleuren. Zorg er dus altijd voor dat je je decoratie groepeert en in dezelfde kleur koopt.

Een goede lichtval

Een goede lichtval is misschien wel de beste manier om je kleine kamer een groter effect te geven. Je kunt dit effect nog eens vergroten door een spiegel op te hangen. Twee hele goede manieren van lichtval om je kleine kamer groter te laten lijken. Een optimaal lichtspel kan bijdragen aan een sfeervolle maar ook ruimtelijke uitstraling.

 

Wanddecoratie voor een ruimtelijk effect

wanddecoratie inspiratie

Een goede oplossing om je kleine kamer ruimtelijker te laten lijken is wanddecoratie. Deze kan zowel klein als groot zijn. Wanneer je voor een grote wanddecoratie gaat, ga dan voor een natuurtafereel, dat vergroot de ruimte en laat het meer leven. Fotobehang gemaakt van vlies behang is sterker dan papieren behang en kun je in elke ruimte gebruiken. Kies je voor een natuurtafereel met kleuren erin verwerkt door bijvoorbeeld rozen, laat deze kleur dan terugkomen in een lampenkap, kussen, kleed of vaas.

 

lichte woonkamer decoratie

Planten als decoratie

Wil je planten in je kamer om je kamer net wat meer leven te geven, zorg dan voor kleine planten in kleine potjes van dezelfde kleur. Als je met verschillende kleuren potjes gaat werken merk je al snel dat het drukte creëert in de kamer en dat laat de kamer kleiner lijken.