Wat is CrossFit?

Iedereen heeft er wel eens van gehoord, maar wat houdt deze sport allemaal in? CrossFit is een trainingsmethode die steeds populairder aan het worden is. Bij CrossFit worden andere trainingsmethodes zoals gewichtheffen, gymnastiek en cardio gecombineerd om alle aspecten van het lichaam te trainen. Veel mensen zijn enthousiast over CrossFit omdat trainingen altijd anders zijn en ze altijd uitdagend zijn. Maar wat als je geen toegang hebt tot een CrossFit-box? Geen probleem! CrossFit kan namelijk ook prima thuis worden gedaan.

 

Benodigdheden

Wat heb je nodig om thuis aan CrossFit te doen? Het is handig om een setje gewichten, een kettlebell en een pull-up bar te hebben. Zonder deze spullen kan je ook CrossFit doen, het bestaat namelijk vooral uit oefeningen met lichaamsgewicht, zoals push-ups, squats en lunges. Alleen niet alle oefeningen zullen voor je beschikbaar zijn

CrossFit benodigdheden

Waar in huis?

Heb je nog een lege kamer in huis? Dan is dit de perfecte plek om je workouts te doen! Ook is de woonkamer een geschikte ruimte, want je hebt wel wat ruimte nodig. Is het lekker weer buiten? Dan is een stukje gras nog beter! Want buiten sporten verlaagt de bloeddruk en hartslag van een persoon en vermindert de stress. Deze voordelen hebben als gevolg dat je minder snel vermoeid zal raken.

 

Workouts voor thuis

Als je geen idee hebt hoe je moet beginnen, zijn er genoeg CrossFit workouts beschikbaar online. Voorbeelden van workouts zijn bijvoorbeeld de bekende “Cindy” workout, die bestaat uit 5 pull-ups, 10 push-ups en 15 squats, en dat zo vaak mogelijk in 20 minuten. Of je kunt de “Fran” workout doen, die bestaat uit 21-15-9 reps van thrusters (een squat met en een overhead press) en pull-ups. Er zijn talloze variaties en combinaties van oefeningen, dus je kan altijd iets anders proberen.

CrossFit thuis workout

Let op!

Tot slot is het belangrijk om te onthouden dat CrossFit intensief is en dat je jezelf niet moet overbelasten. Doe altijd voor je training een goede warming-up en let op je techniek bij het uitvoeren van de oefeningen. Bouw langzaam op en luister altijd naar je lichaam. Met deze tips kun je ook thuis genieten van de voordelen van CrossFit!