Wat voor eisen stel jij aan de bodem van je woning? Met de verschillende opties die je hebt qua materialen en hun eigenschappen, beslis jij over je uitstraling én je comfort!

Er is maar één stijl en dat is die van – wait for it! – jezelf. En die wil je natuurlijk zo goed als je kunt uitdragen. Niet alleen in je kleding maar ook in je interieur. Denk hierbij niet alleen aan meubilair en decoraties maar ook aan je vloer. Die moet toch de kleur en textuur hebben die past bij wat je met de rest van je woning van plan bent? Daarom mag je best kieskeurig zijn bij het kiezen van het juiste materiaal. Om je hierbij te helpen, nemen we graag de eigenschappen van de twee populairste soorten met je door.

Laminaat

Tja, wanneer er één materiaal niet aan dit lijstje mag ontbreken is het wel laminaat. Het bestaat uit één of meerdere houtsoorten, met eiken en sloophout als grote kanshebbers. Door voor het juiste type te kiezen, krijg je al gauw de look die je wilde. In plaats van planken die recht naast elkaar liggen, kun je onder andere voor een stijlvol visgraat laminaat patroon kiezen. Hierbij liggen de losse onderdelen haaks tegen elkaar. Ondanks dat hout de basis voor dit materiaal vormt, kun je het best in ruimtes plaatsen waar het vochtig is. Mits je de waterbestendige variant kiest, natuurlijk. Deze wordt gekarakteriseerd door een zeer nauwsluitende groef en een speciale coating die voorkomt dat de planken kromtrekken. Bovendien is laminaat volledig krasvrij!

Visgraat pvc

De kunststof variant van visgraat laminaat vloeren is eveneens aan te raden. Oké, je hebt dan geen biologisch materiaal maar je profiteert wel van diverse eigenschappen die het wonen erg aangenaam maken. Zo is pvc misschien wel duurder maar dempt het tevens geluid. Dat maakt het materiaal bovendien zeer kindvriendelijk, aangezien ze kunnen rennen en stoeien zonder je buren het leven zuur te maken. En naast duurzaam is dit materiaal, met een zicht- en voelbare eikenhouten structuur, ook nog eens ontzettend gemakkelijk schoon te krijgen.

Afwerking

We kunnen, welk materiaal je ook kiest, zeker plinten aanbevelen om je vloer mee af te werken. Dan is de uitsparing tussen planken en muur niet meer zichtbaar en kun je de uiteinden van je bodem ook niet per ongeluk beschadigen tijdens het stofzuigen of dweilen. Houd er wel rekening mee dat deze afstand zeker nodig is wanneer je een houten vloer aanlegt; wanneer je planken niet genoeg ruimte hebben om te krimpen of uitzetten, trekken ze krom.

 

Kies je plinten op basis van kleur en textuur om tot een schitterend eindresultaat te komen!