Als het weer mooier weer wordt wil je niets liever dan van het zonnetje genieten op je balkon. Het is daarom leuk om je balkon een persoonlijke touch te geven of om er een gezellig hoekje van te maken. In dit artikel gaan we in op een aantal tips, inspiratie en ideeën over je balkon inrichten.

Hoe creëer ik een goede zithoek op mijn balkon?

Eén van de belangrijkste onderdelen van een goed balkon is de zithoek. Hoe je dit het beste kan indelen is natuurlijk heel afhankelijk van de grootte en vorm van je buitenruimte. Vaak heb je maar weinig plek op een balkon waardoor een hoekbank een goede uitkomst is. Voordelen van een hoekbank zijn dat er meerdere personen kunnen zitten en de bank neemt weinig plek in beslag. Meestal kun je hoekbanken ook op maat laten maken zodat de bank perfect in je buitenruimte past. Heb je nu iets meer ruimte op je balkon? Dan kun je er ook voor kiezen om nog extra meubels aan je terras toe te voegen, bijvoorbeeld een aantal losse stoelen.

balkon met deken

Maak van je balkon een gezellige plek

Je wilt graag dat je balkon een plek wordt waar iedereen graag zit daarom is het ook belangrijk om van je buitenruimte een gezellige plek te maken. Dit kun je bijvoorbeeld doen door verschillende bloemen of kaarsen neer te zetten. Een ander leuk idee is om een dekentje neer te leggen. Vaak wordt het s’ avonds koud buiten waardoor het een goed idee is om al een paar leuk gekleurden dekentjes op een stoel neer te leggen. Je kan dan s’ avonds gezellig onder een dekentje kruipen op je terras. Op deze manier kun je ook s’ avonds gezellig van je balkon genieten.

balkon met bloemen

Modern balkon

Iedereen heeft een eigen smaak en sommige mensen kiezen ervoor om een modern balkon te creëren. Maar hoe doe je dit? Een modern stijl houdt in dat je met strakke lijnen, rechte vormen en met een minimalistisch stijl werkt. Op deze manier kun je de inrichting van je appartement gemakkelijk doortrekken naar je buitenruimte. Een modern balkon geeft je buitenruimte vaak een chique uitstraling.

modern balkon

Balkon met een bohemian stijl

Een andere stijl die de afgelopen tijd in populariteit is toegenomen is de bohemian stijl. Binnen deze stijl kun je je helemaal uitleven met het combineren van kleuren, stoffen, natuurlijke materialen en patronen. Je kan op deze manier van het balkon een warme en gezellige plek maken. Probeer ook veel verschillende kussens te combineren, hierdoor krijg je een speelse en praktische zitplek.

 

Botanische tuin op je balkon

Heb je echt groene vingers? Dan is het een idee om verschillende planten op je balkon te zetten. Zo krijg je toch het idee dat je een echte tuin hebt. Als je het nog een stapje hoger wilt dan kun je ook een mini moestuin op je balkon zetten. Moestuinen kun je in verschillende maten verkrijgen waardoor voor elke buitenruimte een geschikte moestuin te vinden is. Door verschillende planten neer te zetten op je balkon kun je echt een groene buitenruimte creëren.

Er zijn verschillende manieren en stijlen om een gezellige plek van je balkon te maken. Probeer creatief te zijn en laat je inspireren door deze blog. Lees ook ons blog over veranda inrichten als je nog op zoek bent naar tips om een buitenruimte met overkapping fijn in te richten. In ieder geval veel plezier bij het inrichten van je balkon!

balkon met bloemen en schilderijbalkon met planten