Abstracte schilderijen voor thuis

Abstracte kunst is een stroming binnen de moderne kunst. Hierin proberen de kunstenaars niet altijd  ‘natuurlijke’ beelden  weer te geven ze laten dus veel over aan je eigen verbeelding. Dat maakt deze abstracte schilderijen juist zo bijzonder voor in huis.

Schilderijen in huis ophangen tips & trucs

Kandinsky, Malevitsj, Miró, Picasso en Appel zijn een aantal sprekende voorbeelden van abstracte schilders. Deze kan natuurlijk niet iedereen betalen. Daarvoor zijn er wel hele mooie alternatieven te vinden om je inrichting net even die extra kunstzinnige spanning te geven. We zullen je een paar bruikbare tips geven om je huis helemaal in abstracte stijl te krijgen.

Stem alle elementen goed op elkaar af

Een te druk interieur, dat is echt een doodzonde. Kijk dus eerst hoe je huidige interieur in elkaar steekt. Heb je wel ruimte voor een abstract schilderij? Moet deze vierkant of juist langwerpig zijn? Brengt het chaos of juist rust in mijn huis? Allemaal zaken om eerst goed bij stil te staan. Maak het schilderij de topper. Geef deze dus genoeg ruimte om perfect uit te komen. Laat bijvoorbeeld een flink stuk vrij op de wand of schuif de tafel iets opzij.

2019-04-25T12:10:34+02:00

Leave A Comment