Het winterseizoen kan voor iedereen moeilijk zijn. U hebt waarschijnlijk minder daglichturen, koelere temperaturen en minder natuurlijk licht. Dat betekent dat het moeilijker is om naar buiten te gaan. Het isolement, gekoppeld aan het gevoel van opsluiting dat hoort bij het leven in uw eigen huis de hele dag, elke dag, kan het voelen als een meer uitdagende tijd van het jaar dan andere. Maar het hoeft niet zo isolerend te zijn. Hier zijn 7 tips om in je huis en tuin de winter door te komen.

  • Maak het beste van het daglicht dat je hebt

Dus je zit de hele winter binnen. Dat is niet erg. Er zijn genoeg dingen om je binnen bezig te houden. Verlichting kan je vriend zijn in de winter. Het kan je helpen lezen, huiswerk maken en zelfs een paar foto’s maken. Met kunstlicht, van de zon, een binnenlamp of zelfs de zaklamp-app van je telefoon, kun je in de wintermaanden comfortabeler lezen en studeren. Als het gaat om eten, probeer dan kaarsen te gebruiken om een sfeer te creëren en het eten er smakelijker uit te laten zien. Er zijn ook genoeg activiteiten binnenshuis die je kunt doen om je bezig te houden. Of het nu gaat om een spelletje spelen, een film kijken of een boek lezen, het kan ervoor zorgen dat de winter minder isolerend aanvoelt.

  • Blijf actief

Of je nu van sport houdt of iets creatiever, maak van de winter het seizoen om actief te worden. Je hoeft je niet aan te sluiten bij een team of een sportschool, je kunt gewoon naar buiten gaan en een spelletje spelen met je vrienden. Een avondje poker of een simpel spel zoals Monopolie zorgt veel veel plezier. En als je er echt een leuke avond van wilt maken kun je altijd een karaokeset kopen. Je hoeft geen specifiek doel te hebben of een tijdstip te bepalen om te spelen; haal gewoon je vrienden bij elkaar, zoek een ontspannen plek op en vermaak je. Wissel je gewone trainingsroutine af met iets nieuws of creatiefs. Het kan leuk zijn om jezelf uit te dagen met iets anders, al is het maar een simpele verandering zoals een nieuwe trainingsroutine of een nieuwe sport die je nog nooit hebt geprobeerd. Je hoeft geen streng dieet of plan te volgen, maar het kan leuk zijn om iets anders te proberen met je vrienden.

  • Eet gezonde maaltijden en snacks gedurende de dag

Als je binnen zit, vergeet je gemakkelijk hoe belangrijk het is om gezond te blijven. Zorg ervoor dat je gezonde maaltijden en snacks eet en pak zelfs een gezonde snack voordat je gaat zitten om te studeren. Vergeet niet de hele dag door water te drinken. Het houdt je gehydrateerd, verbetert je geheugen en helpt je concentratie. Dit zijn allemaal belangrijke dingen om te onthouden bij het studeren. Je hoeft niet te eten vlak voor je gaat studeren; je kunt een gezonde snack of maaltijd vinden die gezond en toch lekker is. Gezond eten hoeft niet flauw, saai of duur te zijn. Gezonde snacks kunnen een appel of banaan zijn, een kom havermout, een stuk volkoren toast met pindakaas of wat amandelen.

  • Plan je week van tevoren en houd je eraan.

Je week van tevoren plannen kan je wintermaanden beter beheersbaar maken. Het hoeft geen gedetailleerd schema te zijn; gewoon plannen wat je tijdens de week wilt doen kan je helpen om gefocust en minder overweldigd te blijven. Als je een drukke week hebt, probeer dan één of twee dingen te vinden die je in de week kunt doen en die je helpen je minder gestrest te voelen en meer controle over je leven te krijgen. Als u zich bijvoorbeeld overweldigd voelt door uw werkschema en niet weet wat u eraan moet doen, probeer dan één of twee dingen in uw schema te proppen die u het gevoel geven dat u vooruitgang boekt. Misschien is het een paar pagina’s huiswerk maken, met een collega praten over zijn werkdruk, een familielid bellen om een tijd af te spreken of een korte wandeling maken om je hoofd leeg te maken.

  • Het slechte weer trotseren

Hoewel het fijn is om binnen te blijven en het slechte weer te vermijden, is het belangrijk te onthouden dat sommige van de beste winteractiviteiten plaatsvinden als het buiten koud is. Misschien is het skiën, schaatsen of met je vrienden de heuvel af sleeën. Deze buitenactiviteiten zijn een van de beste dingen van de winter en zijn een geweldige ontsnapping aan het binnenleven. Als u binnen zit, probeer dan naar buiten te gaan en iets actiefs te doen. Als je de deur niet uit kunt, probeer dan op een of andere manier actief te blijven. U hoeft niet naar buiten in de sneeuw of het ijs, maar er zijn genoeg activiteiten binnenshuis die u kunt doen om actief te blijven. Je kunt ook proberen een leuke en warme binnenactiviteit te vinden.

  • Stoom afblazen met een bad of een spelletjesavond

Hoe langer u binnen zit, hoe groter de kans dat u zich gestrest voelt. Misschien wilt u proberen wat van die stress kwijt te raken door even uit uw dagelijkse routine te stappen en iets leuks te doen. Je hoeft niet de hele nacht te gaan feesten, maar het kan leuk zijn om je sociale kring een beetje uit te breiden. Je hoeft niet uit te gaan en veel alcohol te drinken; het kan leuk zijn om te genieten van wat lekkers, een spelletje te spelen met je vrienden of iets leuks te doen waar geen alcohol aan te pas komt, zoals naar een museum, een sportevenement, een concert of zelfs een toneelstuk gaan.

  • Verlies nooit de hoop – de lente staat voor de deur!

Als je je geïsoleerd en opgesloten voelt in de winter, maak je dan geen zorgen. De winter is het kortste seizoen en de lente staat bijna altijd voor de deur. Dit kan voor veel mensen een moeilijke tijd zijn, maar dat hoeft niet. Denk eraan het meeste te halen uit het daglicht dat je hebt, blijf actief, eet gezonde maaltijden en snacks gedurende de dag en plan je week van tevoren, dan komt het wel goed. Als u tijdens de wintermaanden binnen zit en niet weet wat u moet doen, probeer dan deze tips. Ze kunnen u helpen het beste te maken van de tijd die u thuis hebt, zelfs in de winter.