Wist je dat de geuren om je heen je gevoel kunnen beïnvloeden? Daarom is het juist belangrijk om een lekkere geur in huis te hebben. Zo krijg je een steuntje in de rug bij het lekker in je vel zitten en je ontspannen voelen in je eigen huis. Maar hoe krijg je het voor elkaar om je huis lekker te laten ruiken heel de dag door? In dit blog vertellen we je over hoe je je huis kan inrichten met betrekking tot geur. Volg deze tips en voor je weet denk je elke keer wanneer je thuiskomt “hmmm wat ruikt het lekker!”

aroma diffuser

Een goede geur vanaf de deur

Maar hoe zorg je er nou voor dat er heel de dag een lekkere geur in het huis hangt? Handige hulpmiddelen die hiervoor zijn ontwikkeld, zijn zogenaamde Aroma Diffusers. Aroma diffusers vul je met water, en vervolgens doe je er een paar druppels etherische olie bij. Wanneer het apparaat wordt aangezet spuit het de vloeistof in de vorm van nevel in de lucht. Hierdoor zorgt het apparaat ervoor dat de geur goed wordt verspreid door heel de ruimte.

In de wolken met geurwolkje

Een merk dat zowel de diffusers als de benodigde oliën aanbiedt, is Geurwolkje. Geurwolkje gelooft dat ontspanning dé superpower is die mensen in staat stelt te doen wat ze willen. Dit wordt vertaald in een lijn met diffusers en die heerlijke geuren verspreiden, en daarmee mensen helpen om echt te ontspannen. Geurwolkje zuivert de lucht overigens ook, houdt de luchtvochtigheid op peil, en is een natuurlijke vervanger voor synthetische geurkaarsen en parfums. Op de diffusers van Geurwolkje zit een timer. Hiermee kan je instellen dat het apparaat bijvoorbeeld gedurende 2 uur nevel in de lucht spuit. Wil je na het instellen van het Geurwolkje heel de dag van een heerlijke geur kunnen genieten, dan kies je voor de acht uur optie. Dit betekent overigens niet dat het Geurwolkje acht uur lang nevel in de lucht spuit, maar dit wordt geleidelijk gedaan volgens een interval (om de drie minuten). Bovendien bevatten de Geurwolkje-diffusers een leuke verlichtingsfunctie, waarmee je de sfeer in de ruimte verder kunt beïnvloeden. Zo creëer je de perfecte geur en sfeer, waar jij je comfortabel bij voelt.

Dit merk maakt haar aroma diffusers overigens in verschillende vormen en maten, waardoor je een exemplaar kunt uitzoeken dat perfect te integreren is in jouw interieur.

Een geur zoeken die bij je past?

Etherische olie

Om de nevel die Geurwolkje afgeeft een geur mee te geven, moet je een paar druppels bij het water toevoegen dat in de aroma diffuser gaat. Het assortiment van verschillende natuurlijke etherische oliën is erg groot. De aromatherapie die je in huis creëert met Geurwolkje, kun je dus helemaal afstemmen op je eigen voorkeuren. Zo heb je bijvoorbeeld enkelvoudige geuren, maar ook geuren die zijn samengevoegd of die passen bij jou sterrenbeeld. Een belangrijk aspect van deze etherische oliën naast dat ze lekker moeten ruiken, is dat ze natuurlijk zijn. Deze oliën zijn dus het perfecte alternatief voor kunstmatige interieurparfums of sprays.

Onze ervaring met Aroma Diffusers

Op de redactie van MyLovelyHome prijkt sinds een aantal dagen ook een Geurwolkje. Wij zijn zelf gegaan voor de enkelvoudig olie “Kaneel” en zijn te spreken over de verrassende lucht. Wij zouden het Geurwolkje niet 24/7 aan te zetten, maar bijvoorbeeld s’ ochtends eenmaal op de 2 uur stand aanzetten, en na de lunch hetzelfde doen. Dan raak je niet gewend aan de geur en wordt deze ook niet overheersend, maar blijft het een welkome verfrissing gedurende de dag. Verder is de diffuser zelf (wij kozen voor de Nimbus 2.0) een klein apparaat dat er erg stijlvol uitziet. De werking is simpel en de verlichtingsfunctie is een leuke extra! Geurwolkje is ook voor op kantoor wat ons betreft goedgekeurd, en maakt genoeg verhalen los. Sommige redactieleden werden teruggevoerd naar hun jeugd met kaneelsnoepjes, terwijl anderen de kaneellucht een aangename afwisseling vonden op de muffige kantoorlucht die gedurende de dag kan ontstaan.