Zo geef je de slaapkamer een snelle make-over!

Ben je helemaal klaar met het interieur in je slaapkamer, maar weet je niet waar je moet beginnen om deze ruimte eens flink aan te pakken zonder direct te hoeven verbouwen? Door een nieuwe kleur op de muur, een kleine investering voor nieuwe meubels en minimale aanpassingen kun je de slaapkamer al een hele nieuwe uitstraling geven. Hoe? Wij vertellen het je!

Andere kleuren op de muur

Een nieuwe kleur op de muur geeft je slaapkamer al een heel andere uitstraling. Dat kan uiteraard met muurverf, maar met behang is er zoveel meer keuze aan stijlen, materialen en designs. Denk bijvoorbeeld aan fotobehang. Je kunt zelf de stijl kiezen die je leuk vindt. Bijvoorbeeld prachtige bossen, rustgevend natuursteen of een stedelijk uitzicht. Helemaal bijzonder is wanneer je de foto zelf gemaakt hebt. Of je nu voor verf of behang kiest, kies iets waar je zelf rustig van wordt. De slaapkamer blijft tenslotte een plek om tot rust te komen.

slaapkamer

Een nieuw bed

Het meest belangrijke meubelstuk in de slaapkamer is uiteraard het bed. Het belangrijkst aan je bed is dat je er goed op kunt liggen zonder nek- of rugklachten te krijgen. Hierdoor is je matras eigenlijk het belangrijkste onderdeel van de slaapplaats. Kies het matras wat het beste bij je past, is het pocketvering waar je lekker op ligt? Of toch bijvoorbeeld een koudschuim matras. Beslis niet te snel, maar test voldoende en vraag ook om advies in een winkel! Zo kun je bijvoorbeeld perfect terecht in een van de Swiss Sense winkels in Nederland, waar een expert voor je klaarstaat.

Ook om het uiterlijk van je slaapkamer te veranderen moet je bed er bijzonder uitzien. Je bed bepaalt immers het uiterlijk van je gehele slaapkamer. Kies bijvoorbeeld voor een bed in Scandinavische stijl wanneer je vooral een moderne en rustige sfeer wilt creëren. Ga voor een bed in Franse stijl als het wel wat levendiger en klassieker mag zijn.

Meer kleurgebruik

Accessoires zorgen in een handomdraai voor een andere sfeer in een ruimte. Voor je slaapkamer kun je denken aan een nieuwe sprei, schemerlampen, sierkussens of een nieuw vloerkleed. Met de zomer in aantocht staan frisse kleuren zoals blauw en een lichte zandkleur erg mooi in de slaapkamer, maar ook groen zal het goed doen. Gewoon je accessoires van kleur veranderen is de snelste manier om de sfeer van je slaapkamer te wijzigen.

slaapkamer

Nieuwe lakens

Hoewel je bed als centraal meubelstuk de belangrijkste uitstraling aan je slaapkamer geeft, zullen je lakens vrijwel meteen in het oog springen. Lakens vormen dan ook één geheel met het bed en de keuze voor welk soort lakens is dus belangrijk. Er is een enorme keuze in beddengoed die perfect passen bij het uiterlijk van je slaapkamer. Heb je een moderne slaapkamer dan kun je het beste voor neutrale en rustige kleuren gaan. Wil je dat je kamer meer warmte uitstraalt dan heb je de keuze uit veel verschillende lakens met een print.

Een andere indeling

Vind je het niet erg om toch iets meer werk te besteden aan het veranderen van je slaapkamer, dan kun je ervoor kiezen om je slaapkamer opnieuw in te delen en meubels op een andere plek te zetten. Voordat je begint is het verstandig om goed te stofzuigen. Ook moet je van te voren goed nadenken hoe je alles wilt plaatsen en gebruik desnoods een meetlint. Je loopt anders het risico dat het achteraf niet past en heb je voor niets met je meubels geschoven. Als je alles veranderd hebt, stofzuig je je slaapkamer nogmaals en kun je genieten van je nieuw ingerichte slaapkamer!