Wil je graag wat extra stijl aan je muren toevoegen en overweeg je om zelf behang aan te brengen, maar zie je er toch een beetje tegenop? Geen paniek! Het is eigenlijk helemaal niet zo lastig als het lijkt. En wat is er nu leuker dan zelf je eigen interieur een nieuwe look geven? Of het nu in je woonkamer, slaapkamer of eetkamer is, behang kan echt een prachtige toevoeging zijn aan je muren. Maar hoe begin je nu precies aan zo’n behang-project? Wij helpen je graag op weg en leggen je stap voor stap uit hoe jij zelf behang kan aanbrengen. Zo geef jij je huis een bijzondere touch en creëer je een gezellige sfeer.

Kies het behang dat je wilt gebruiken!

Wanneer je op zoek bent naar nieuwe behang opties, kom je in de wereld van verf en behang terecht en daar zijn heel veel verschillende soorten te vinden. Zo heb je bijvoorbeeld glasvlies en glasvezelbehang, die allebei gemaakt zijn van glasvezels, maar toch hun eigen voor- en nadelen hebben. Het grote verschil tussen deze twee soorten zit in de manier waarop ze gemaakt zijn. Glasvliesbehang bestaat uit losse glasvezels, die als het ware versmelten met de muur. Dit betekent dat dit behang zeer moeilijk te verwijderen is. Aan de andere kant bestaat glasvezelbehang uit geweven glasvezels en is het hierdoor zeer stevig en slijtvast. Hoewel het iets gemakkelijker te verwijderen is dan glasvliesbehang, kan het zich ook sterk aan de muur hechten. Het is dus belangrijk om goed na te denken over het behang dat je kiest en welk type behang het beste past bij jouw situatie. Dus met een glasvliesbehang op de muur verstevig je jouw muren en geef je jouw muren een nieuwe chique uitstraling. 

Maak de muur behang klaar

Het kiezen van behang kan al een hele uitdaging zijn, maar een andere stap die vaak over het hoofd wordt gezien is het voorbereiden van de muur. Voordat je begint met behangen, is het belangrijk om eventuele gaten, scheuren en andere oneffenheden te vullen zodat de muur mooi vlak is. Daarnaast is het handig om streepjes op de muur te zetten met een potlood, zodat je het behang recht kunt aanbrengen. Als je op zoek bent naar goede behang producten tegen een scherpe prijs, bekijk dan vooral eens de glasvezelbehang aanbiedingen. Met deze producten kun jij straks met het beste materiaal en voor de beste prijs je huis behangen.

Breng het behang aan

Nu de muur volledig bedekt is met behang, is het moment daar om het behang aan te brengen. Bij het aanbrengen van het behang is het belangrijk om de behang en de lijm in gladde, gelijkmatige stroken aan te brengen en eventuele overlappingen strak af te snijden. Het is noodzakelijk om alle hoeken te bedekken en dus niet in een hoek te beginnen met behangen. Breng het behang op een zorgvuldige manier aan, zodat je kunt genieten van een prachtig eindresultaat.

Werk het behang af

Nu het behang op de muur zit is het tijd om met een muurverf het behang af te werken. Vaak is een laag verf al genoeg om het behang dekkend af te werken, dit komt doordat het behang in de fabriek al een dun laagje muurverf gekregen heeft hierdoor zuigt de muurverf niet weg in het behang maar zal het direct dekken! En als je dan toch bezig bent kun je thuis aan de slag met verven, een nieuwe verf op de muren en deuren of kozijnen doet wonderen. Het huis verven loont, en als je het zelf doet door goede tips te volgen bespaart het ook nog een flink op de kosten! Het huis verven geeft een frisse nieuwe uitstraling!