De lente is weer begonnen, dus we gaan de zon iedere dag een beetje vaker en een stukje langer zien, heerlijk! Toch kan de zon je verblinden terwijl je op je kantoor of thuis aan het werken bent, of als je in de keuken geniet van je ontbijt. De oplossing hiervoor? Het plaatsen van geschikte zonwering. Zo geniet je van de zon wanneer jij dat wil. Echter zijn de mogelijkheden omtrent zonwering eindeloos. Daarom vertellen we je in deze blog meer over de verschillen tussen binnenzonwering en buitenzonwering. Lees daarom snel verder en ontdek welke zonwering het beste past bij jouw woning!

Buitenzonwering

Wanneer je kiest voor buitenzonwering, dan kies je voor een zonwering aan de buitenkant van je raam. Klassieke buitenzonwering kennen we allemaal wel, de uitklapbare zonneschermen welke je naar buiten uitschuift. Hierbij kun je kiezen uit knikarmschermen, welke nagenoeg, horizontaal naar buiten schuiven. Uitvalschermen vallen in een schuine hoek naar beneden. Hierbij is het belangrijk dat je kijkt naar wat past bij jouw woning en buitenruimte. Heb je niet de ruimte voor een geheel zonnescherm? Dan kun je ook gaan voor screens. Een van de meest populaire buitenzonweringen de laatste tijd. Screens zijn verticale zonneschermen aan de buitenkant van je raam. Screens nemen dus nauwelijks ruimte in beslag. 

Binnenzonwering

Wil je de zon liever weren van binnenuit? Dan kan een binnenzonwering de oplossing zijn voor jouw huis. Bij binnenzonwering zijn de mogelijkheden wat uitgebreider. Je hebt bijvoorbeeld keuze uit gordijnen, lamellen, jaloezieën. Hierdoor kun je heel gemakkelijk kiezen uit een strakke en moderne look of een meer klassieke look via gordijnen bijvoorbeeld. Het voordeel van binnenzonwering is dat je ook kan kiezen voor een oplossing die de zon deels door laat. Zo bepaal jij ten alle tijde wanneer en hoeveel zon er jouw woning binnenkomt!

Waar schaf ik mijn zonwering aan?

Het is bij zonwering enorm belangrijk dat je iets kiest wat past bij jou en je woning. Op het internet kun je heel veel informatie en foto’s vinden over verschillende mogelijkheden. Toch raden wij je aan om eens bij een specialist in zonweringen te gaan kijken. Hier kun je je laten adviseren over wat past bij je woning, direct meerdere zonweringen bekijken en kijken welk materiaal jouw voorkeur heeft! Sebrechts Zonweringen is zo’n specialist. Al meer dan 45 jaar ervaring in zonweringen een showroom van 500 m² en dealer van meerdere kwaliteitsmerken.