Je herkent het vast wel: je wil je slaapkamer een make-over geven of je gaat de slaapkamer in je nieuwe woning inrichten. Eén van de belangrijkste en opvallendste meubels is de kledingkast. Je wil natuurlijk wel dat je kleding netjes opgeborgen is en dat je in de ochtend makkelijk een leuke outfit samen kan stellen. Wij geven je graag enkele tips voor het uitzoeken van de ideale kledingkast voor jou!

De verschillende soorten kledingkasten

Het uitzoeken van een kledingkast is lastig, vooral omdat er zoveel mogelijkheden zijn. Om je op weg te helpen leggen we uit welke soorten kledingkasten er zijn. Waarschijnlijk weet je dan al waar je voorkeur naar uitgaat. De meest gekozen kledingkasten zijn de draaideurkasten, de zweefdeurkasten en de schuifdeurkasten. Zoals je aan de namen al hebt gemerkt zit het verschil in de manier waarop de deuren geplaatst zijn. Een draaideurkast is voorzien van openslaande deuren. De zweefdeurkasten en schuifdeurkasten lijken erg veel op elkaar. Bij beide kasten kun je de deuren naar links of rechts schuiven om bij een bepaald deel van de kledingkast te komen. De deuren schuiven over elkaar heen, waardoor je geen extra ruimte nodig hebt om de deuren van de kledingkast te openen. Het enige verschil is dat bij schuifdeurkasten de deuren in de kast gemonteerd zijn, terwijl ze bij een zweefdeurkast voor de kast gemonteerd zijn. Bij een zweefdeurkast zie je niet de rand van de kast, waardoor deze modellen erg strak ogen.

Hoeveel ruimte heb je ter beschikking?

Welke kledingkast je kiest hangt af van de grootte van je slaapkamer. Als je een ruime slaapkamer hebt, dan kun je makkelijk een draaideurkast plaatsen. Wil je juist optimaal gebruik maken van de ruimte? Kies dan voor een zweefdeurkast of schuifdeurkast. Bij deze kasten hoef je geen rekening te houden met openslaande deuren. Zo kun je voor elke slaapkamer een goede kledingkast vinden.

Kies op basis van jouw smaak

Weet je eenmaal welk type kledingkast je wil hebben en welke afmetingen de kast ongeveer moet hebben? Dan is de volgende stap het bekijken van diverse kledingkasten. Kledingkasten zijn in diverse stijlen verkrijgbaar. Houd je van een moderne uitstraling? Kies dan voor een effen zweefdeur- of schuifdeurkast met een grote spiegel. Wil je graag een warme uitstraling? Dan is een kledingkast van hout een goede keuze. Via internet kun je eenvoudig het assortiment aan kledingkasten van webwinkels bekijken. Zo krijg je een goed beeld van de kasten die verkrijgbaar zijn. Ook zal je er snel achter komen welke kledingkasten jou aanspreken.

De indeling van de kledingkast

Het draait natuurlijk niet alleen om het uiterlijk en de afmetingen van de kledingkast, maar ook om de indeling. Je hebt tenslotte niets aan een mooie kledingkast waar jij je kleding niet netjes in op kan bergen. Gelukkig heb je bij alle typen kledingkasten keuze uit diverse indelingen. De meeste kledingkasten bevatten al een combinatie van hanggedeeltes en legplanken. Ook zijn er kasten verkrijgbaar met een ingebouwd schoenenrek of een ladenblok. Als je de ideale kledingkast wil samenstellen, dan zou je kunnen kiezen voor een op maat gemaakte kast. Je kan dan zelf de indeling bepalen.